Mia Westerhof

Expositie is afgelopen

Weerzien in Groningen

Tentoonstelling 17-03-2019 t/m 28-04-2019 > Groningen
Mia Westerhof Weerzien in Groningen
Sinds ik in het westen van Nederland werk, put ik herhaaldelijk inspiratie uit stedelijke landschappen. In de afgelopen jaren vormde, behalve het schilderen van de N381 en het Blokhuis in Stavoren in Heitelân Friesland, ook de bouwbedrijvigheid in academiestad Groningen een bron van inspiratie. In de zomer van 2014 viel mijn oog al op de bouwput in hartje Stad. Het bijzondere ontwerp van NL Architects sprak mij direct aan. Na een aantal schetsen in houtskool, schilderde ik ter plekke ‘Forum’. Daarvoor ontving ik in 2015 de BAS Publieksprijs vanwege de warme uitstraling van roestoranje “stempels”. In 2018 maakte ik nog een paar tekeningen over de bouw en samen met andere bouwprojecten, is dit schilderij met uitzicht op het Groninger Forum (!) te zien in de van Houtenkamer van Kunstlievend Genootschap Pictura.
De expositie wordt zondag 17 maart geopend, om 15.00 uur in de bovenzaal van Pictura, St.Walburgstraat 1 Groningen. Deze solo tentoonstelling, met dank aan Stroom Den Haag, is te zien tot 29 april. De openingstijden zijn op wo t/m zondag va 13.00- 17.00 uur.
Mia Westerhof Den Haag
STAVOREN – ‘In overdrijving ligt de kracht’ zo luidt het motto van kunstenares Mia Westerhof. Op 2 en 3 juli was zij aanwezig bij opgravingen naar het Blokhuis in Stavoren. Tijdelijke opgravingen die twee dagen duren. Westerhof is van beroep schilderes en tekenares van actuele landschappen zoals zij het zegt.
Op locatie en met een voorkeur voor locaties waar gegraven of gebouwd wordt. In het geval van Stavoren is graven van toepassing. ,,Ik sjoch der eigen dingen yn en dy set ik op papier. Earst in skets en dan op doek útwurkje.”

Artikel is geplaatst door Rynk Bosma op 04-07-2014 - 15:41
Mia Westerhof Den Haag (2)
2014 deelname aan Shell Summer Expo 2014. Deze tentoonstelling werd voor het eerst georganiseerd door Shell Headquarters. De openingsdag was mede bedoeld als feestelijke openstelling van het historische gebouw voor de bewoners van de wijk Benoordenhout, 's- Gravenhage.
Mia Westerhof Den Haag (3)
Mia Westerhof Den Haag (4)

Op deze website vindt u tekeningen en schilderijen waaronder straatbeelden en bouwactiviteiten, interieurs en stillevens.

Verschenen op de (Amsterdamse) website www.buurtleven.nl:
Gek van de bouw
Verschenen in eigen beheer De N381 op Doek. Kopieer en plak in uw browser:
http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken/4ee6d2d0-38ea-46c7-8253-14127ebb3322

Archeologie geeft een heel ander aspect aan de landschapsbeleving. Lees het bericht in de Balkster Courant:
http://www.balkstercourant.nl/nieuws/24305/opgraving-het-blokhuis-beeld/

Westerhof heeft een geschiedenis met de Noord zuidlijn want zes jaar terug maakte zij al een schilderij van de bouwput in de Ferdinand Bolstraat, toen er dus nog helemaal geen gat in de grond gegraven was. In haar woonplaats Den Haag heeft ze ook werken gemaakt van de Haagse tramtunnel en van de ´tieten´ van het ministerie van volksgezondheid in Den Haag.

Een opdracht die kan varieren van kinderportret tot huisdier, tot een geliefd plekje in huis of tuin. Met prijsindicatie. Betrouwbare en professionele werkwijze gegarandeerd.

Volg Mia Westerhof op Facebook en Linkedin

Stuur een bericht naar "Mia Westerhof"