Barbara Pijnappel

Expositie is afgelopen

Barbara Pijnappel exposeert beelden bij museum Thijnhof, Coevorden

Tentoonstelling 06-03-2019 t/m 28-04-2019 > Coevorden
Barbara Pijnappel Barbara Pijnappel exposeert beelden bij museum Thijnhof, Coevorden
bronzen beeldje Boomvrouw
Expositie Barbara Pijnappel in Museum Thijnhof, Coevorden

Vanaf 6 maart a.s. t/m 28 april exposeert beeldhouwster Barbara Pijnappel in museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat 2A, 7741 HS Coevorden met bronzen en stenen realistische en surrealistische beelden.
Museum Thijnhof is een regionaal museum voor realistische en surrealistische kunst. Museum Thijnhof wordt al “Het meest sympathieke museum in de provincie Drenthe” genoemd.
In juni 2015 is het geopend, als particulier initiatief van kunstenaar Kees Thijn uit Groningen. Sindsdien weten bezoekers de weg goed te vinden naar de Drentse vestingstad.
In Museum Thijnhof zijn niet alleen vaste exposities en wisselende exposities te zien, maar worden ook regelmatig Meet & Greets met kunstenaars én een aantal culturele activiteiten georganiseerd. Meer informatie over Museum Thijnhof vindt u op www.thijnhof.nl
De beelden van Barbara Pijnappel zijn in de loop van de tijd van verschillende materialen gemaakt. Ze maakt al meer als 30 jaar beelden in brons en steen. Grotendeels werkt ze met de hand, ze gebruikt weinig machines bij het maken van een stenen beeld, dit maakt ze natuurlijker en meer levendig.

Voorafgaand aan het gieten van een bronzen beeld wordt het in was of klei vorm gegeven. In het zachte materiaal is het vormgeven heel makkelijk en kan ze gedetailleerder werken, naarmate materialen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.
Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken. Hierdoor ontstaat de vormgeving van het beeld.

Ze moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan. Of ze moeten juist een bepaalde beweging hebben. Contrasten zijn altijd aanwezig en geven expressie aan het beeld o.a. door het holle en het bolle, licht en schaduw, lijnen en vlakken, het spel van vormen, ruimte en niet ruimte. Daarbij kijkt ze in haar beelden steeds naar harmonie en evenwicht en wil deze in het beeld realiseren.

Op Barbara Pijnappel’s site www.barbsgallery.com is info te zien over de beelden en haar beeldentuin, workshops speksteen + boetseren en cursus boetseren, en nog veel meer.
Barbara Pijnappel Wenum-Wiesel
Barbara Pijnappel Wenum-Wiesel (2)
Barbara Pijnappel Wenum-Wiesel (3)
Barbara Pijnappel Wenum-Wiesel (4)
Barbara Pijnappel Wenum-Wiesel (5)
Barbara Pijnappel Wenum-Wiesel (6)
Barbara Pijnappel Wenum-Wiesel (7)

In Barbs Beeldentuin-Atelier zijn beelden, schilderijen en tekeningen te zien van kunstenares Barbara Pijnappel, die meer als 30 jaar werkzaam is als beeldend kunstenaar.
Er zijn ieder jaar open middagen om Barb's Beeldentuin-Atelier te bezoeken en de beelden te zien en informatie te krijgen over de workshops speksteen en boetseren.
Haar huiskameratelier-galerie en beeldentuin is zowel werk- als woonruimte.
Haar beelden worden gemaakt in steen en brons en zijn vaak figuratief, soms met een surrealistisch tintje, organisch of intuitief-abstract, vaak is het afhankelijk van het materiaal.
Ze maakt meestal kleinere tot middelgrote beelden, die in eigen beheer gerealiseerd worden. De schilderijen en tekeningen zijn gemaakt in gemengde technieken en olieverf, pastel, potlood + houtskool. Barbara maakt ook werk in opdracht.
Meer informatie staat op haar eigen site www.barbsgallery.com.

Openingstijden

Bezoeken is mogelijk na het maken van een afspraak. Zie de website voor meer info.

Stuur een bericht naar "Barbara Pijnappel"