Barbara Pijnappel

Expositie is afgelopen

solo expositie in 2** restaurant 't Nonnetje, Harderwijk

Tentoonstelling 04-09-2014 t/m 31-12-2039 > Harderwijk
Sinds donderdag 4 september 2014 a.s. exposeert de Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel voor onbepaalde tijd met bronzen beelden bij gastronomisch sterrenrestaurant ‘t Nonnetje van patron Robert-Jan Nijland en chef-kok Michel van der Kroft aan de Vischmarkt 38 in Harderwijk.
Barbara Pijnappel maakt al jarenlang beelden en heeft ervaring met het werken met klei, was, brons, steen. Ze woont en werkt in Barb’s Beeldentuin-Atelier in Wenum Wiesel aan de noordkant van Apeldoorn. Ze heeft in het verleden bij diverse beeldhouwers lessen gevolgd, eerst met het naar model boetseren, later het beeldhouwen in steen. Ze heeft veel bronzen gemaakt en met diverse steensoorten gewerkt van heel zacht t/m heel hard o.a. Franse kalksteen, serpentijn, albast, speksteen, Springstone, diverse marmers, graniet, diabaas + Belgisch hardsteen.

In 1992 had de kunstenares haar eerste opdracht voor een beeld, in een Zutphens verzorgingstehuis. Sindsdien waren er exposities bij de gastronomische top, sterren en Alliance restaurants, bedrijven, instellingen en galeries, in zowel Nederland, Duitsland als België. Ook werkt ze regelmatig in opdracht voor particulieren, bedrijven en galeries. Op uitnodiging van de Spaanse stichting Fundacion Valparaiso in Mojacar, Andalusië, heeft ze in december 2001 samen gewerkt met andere kunstenaars in de ateliers van deze kunstenaarsresidentie.

Inspiratie om beelden te maken komt uit verschillende richtingen, door een gedicht of door een boek, door iets in de natuur of door een droom. In haar beelden werkt ze aan harmonie, beweging, volume, licht en schaduw. Ze moeten omhoog komen. Ze kunnen een contrast in thema versus materiaal hebben bijv. de druppel die valt als water, maar tegelijk staat als bronzen beeld. Altijd is er het werken met het holle en het bolle.

De expositie bij restaurant ‘t Nonnetje is te bezichtigen tijdens openingsuren van het restaurant www.hetnonnetje.nl .
Bij aankoop van een beeld is het mogelijk een Certificaat van Echtheid aan te vragen bij de kunstenares. Op haar site www.barbsgallery.com is info te zien over haar beelden en kleine beeldentuin, workshops speksteen + boetseren, opdrachten, exposities, etc.
Barbara Pijnappel Apeldoorn
Barbara Pijnappel Apeldoorn (2)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (3)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (4)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (5)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (6)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (7)

In Barbs Beeldentuin-Atelier zijn beelden, schilderijen en tekeningen te zien van kunstenares Barbara Pijnappel, die meer als 30 jaar werkzaam is als beeldend kunstenaar. Barb's Beeldentuin-Atelier is te bezoeken op afspraak.
Haar huiskameratelier-galerie en beeldentuin is zowel werk- als woonruimte.
Haar beelden worden gemaakt in steen, brons & keramisch en zijn vaak figuratief, soms met een surrealistisch tintje, organisch of intuïtief-abstract, vaak is het afhankelijk van het materiaal.
Ze maakt meestal kleinere tot middelgrote beelden, die in eigen beheer gerealiseerd worden. De schilderijen en tekeningen zijn gemaakt in gemengde technieken en olieverf, pastel, potlood + houtskool. Barbara maakt ook werk in opdracht.
Meer informatie staat op haar eigen site www.barbsgallery.com.

Openingstijden

Bezoeken is mogelijk na het maken van een afspraak. Zie de website voor meer info.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar Barbara Pijnappel