Barbara Pijnappel

Expositie is afgelopen

Beeldenexpositie in sterren restaurant De Gieser Wildeman, Noordeloos

Tentoonstelling 03-03-2022 t/m 21-04-2022 > Noordeloos
Vanaf donderdag 3 maart t/m 21 april a.s. exposeert de Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel met bronzen en stenen beelden bij gastronomisch sterrenrestaurant De Gieser Wildeman van meesterchef Rene Tichelaar en wijnmeester Danny Dwarswaard aan de Botersloot 1 in Noordeloos.

Barbara Pijnappel woont en werkt bij Barb’s Beeldentuin-Atelier aan de noordkant van Apeldoorn, waar ze een kleine biologische beeldentuin heeft gecreëerd.
Ze maakt 35 jaar beelden in brons, steen en keramiek e& tekeningen en schilderijen in verschillende technieken.
Haar figuratieve en organische werk is divers en tijdloos, ze maakt vrij werk en werkt in opdracht.
Inspiratiebron is vaak de natuur en eigen tuin. In het restaurant zijn beelden te zien van brons, albast, marmer & Springstone.

Ze heeft in het verleden bij diverse beeldhouwers lessen gevolgd, eerst met het naar model boetseren, later het beeldhouwen in steen. In 1992 had de kunstenares haar eerste opdracht voor een beeld, in een Zutphens verzorgingstehuis. Sindsdien waren er exposities bij de gastronomische top, sterren en Alliance restaurants, bedrijven, musea en galeries, in zowel Nederland, Duitsland als België. Ook werkt ze in opdracht. Op uitnodiging van de Spaanse stichting Fundacion Valparaiso in Mojacar, Andalusië, heeft ze in december 2001 samen gewerkt met andere kunstenaars in de ateliers van deze kunstenaarsresidentie.
Bij Barb’s Beeldentuin-Atelier geeft ze workshops speksteen & boetseren en in cursuscentrum Gigant in Apeldoorn een cursus boetseren.

Voor Barbara heeft het werken met de hand de voorkeur, hierdoor houd ze voeling met het materiaal en wordt de vormgeving beter en direct gerelateerd aan het materiaal. In was of klei is het vormgeven heel makkelijk en kan ze gedetailleerder werken, naarmate materialen harder zijn, wordt de detaillering beperkter en blijven de grote vormen over.
Het liefst wil ze tijdloze, sprekende en poëtische beelden maken die schoonheid aan de wereld toevoegen. Ze maakt autonoom werk, waarbij harmonie en balans voor haar van belang zijn.
Leidend is aandacht voor verdieping: door contrasten die ontstaan door hol en bol, lijnen, structuren, licht en schaduw, beweging en stilstand, kijken naar ruimte en niet-ruimte.

De expositie bij De Gieser Wildeman kunt u zien tijdens openingsuren van het restaurant, zie www.degieserwildeman.nl

Bij aankoop van een beeld is het mogelijk een Certificaat van Echtheid aan te vragen bij de kunstenares. Op haar site www.barbsgallery.com is info te zien over haar beelden en kleine beeldentuin, workshops speksteen + boetseren en cursus boetseren, opdrachten, exposities, etc.
Barbara Pijnappel Apeldoorn
Barbara Pijnappel Apeldoorn (2)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (3)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (4)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (5)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (6)
Barbara Pijnappel Apeldoorn (7)

In Barbs Beeldentuin-Atelier zijn beelden, schilderijen en tekeningen te zien van kunstenares Barbara Pijnappel, die meer als 30 jaar werkzaam is als beeldend kunstenaar. Barb's Beeldentuin-Atelier is te bezoeken op afspraak.
Haar huiskameratelier-galerie en beeldentuin is zowel werk- als woonruimte.
Haar beelden worden gemaakt in steen, brons & keramisch en zijn vaak figuratief, soms met een surrealistisch tintje, organisch of intuïtief-abstract, vaak is het afhankelijk van het materiaal.
Ze maakt meestal kleinere tot middelgrote beelden, die in eigen beheer gerealiseerd worden. De schilderijen en tekeningen zijn gemaakt in gemengde technieken en olieverf, pastel, potlood + houtskool. Barbara maakt ook werk in opdracht.
Meer informatie staat op haar eigen site www.barbsgallery.com.

Openingstijden

Bezoeken is mogelijk na het maken van een afspraak. Zie de website voor meer info.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Beeldentuin

Stuur een bericht naar Barbara Pijnappel