Loes van der Holst

Expositie is afgelopen

SEIZOENEN VAN HET LEVEN

Tentoonstelling 02-01-2013 t/m 28-02-2013 > Delft
Loes van der Holst SEIZOENEN VAN HET LEVEN
'WINTER' door Magda Oranje
De afgelopen maanden hebben de cursisten van mijn Teken- en SchilderSalon zich met veel bevlogenheid beziggehouden met het maken van hun schilderstuk, ontsproten aan ideeën rond het thema 'Seizoenen van het leven'. De kanttekening hierbij werd, dat 'seizoenen' (circle of life) niet alleen vertaald hoefde te worden in natuurverschijnselen, maar evengoed kon verwijzen naar fases in een mensenleven, en niet persé in een figuratieve vorm gegoten diende te worden, want ook een stilleven of een abstractie kan tenslotte doen denken of voelen als een gebeurtenis, een emotie of bijvoorbeeld een begin-of- 'eindigheid'.

Ieder is -met inachtneming van 't eigen 'handschrift' en persoonlijke wensen- op zoek gegaan naar een eigen variant en de vorm die bij hen past, en heeft dit met gebruik van verschillende (voorkeurs)materialen op 3D-canvas (50 x 60 cm) in ongeveer twee (cursus)maanden opgebouwd.

Het is een ontzettend gevarieerde insteek gebleken, en ik ben dan ook onwijs blij en ontroerd door het resultaat van deze gave tentoonstelling in Hotel Coen te Delft (Coenderstraat 47, achter het Centraal Station).
Het schilderwerk is zó divers geworden en zó behorend bij ieders voorkeur van werken, en daarbij met zoveel overgave en plezier gedaan!
Loes van der Holst Delft

Stuur een bericht naar Loes van der Holst