Loes van der Holst

Meer...
Expositie is afgelopen

Doek-op-doek, Galerie Abtswoude

Tentoonstelling 03-10-2013 t/m 29-10-2013 > Delft
Loes van der Holst Doek-op-doek, Galerie Abtswoude

LIVIN'IT (VENUS) 2012
aquarelkrijt, ecoline, acryverf, parelmoer, Oost-Indische inkt, zand, papiersnippers, rubber & bladgoud op 3DCanvas (70 x 90 cm, ingelijst), Klein doek; Naar Botticelli, 'Venus' in H2-Oil op 20 x 20 cm-canvas (doek-op-doek)

-Bij de officiële tentoonstellingen wordt aan deelnemende kunstenaars vaak een ‘statement’ gevraagd, een kijk-op-de-wereld waarin zij hun werk graag een plek zien innemen. Het werk heeft dan een bedoeling of een boodschap zo je wilt; het vertelt mogelijk iets over wat de maker beweegt om zijn-of-haar werkstukken zus-of-zo te maken. Soms is dat –wat mij betreft- prettig en verduidelijkend om te lezen, maar er wordt eerlijk gezegd ook wel ‘ns een driedubbele intellectuele radslag-met-woorden van gemaakt. Dan valt er van zo’n statement eigenlijk geen geitenkaas te maken. (Kleren-van-de-keizer, denk ik dan)

Ik moest hieraan denken toen ik gisteren mijn schilderijen ging ophangen in Galerie Abtswoude (Aart v.d. Leeuwlaan 332 in Delft). Wat een fraaie plek is dit toch!

Abtswoude is eigenlijk een verzorgingstehuis, en wat een gave manier hebben ze hier gevonden om het leven op oudere leeftijd aangenaam en levendig te houden. De galerie grenst, met een open doorgang, aan de koffie/thee/eet/bezoekersruimte, dus loop je met je werkstukken langs allerlei belangstellende gezichten (goedemiddag – goedemiddag). Daar zaten de bewoners dus, met hun bezoek aan ‘n drankje, een beetje naar buiten mijmerend of te lezen terwijl een pianist wat ‘meezingers’ aan ’t spelen was. Even ter informatie; in dit woon/zorgcentrum worden –behalve maandelijks wisselende exposities- ook theatervoorstellingen en muziekoptredens georganiseerd, toegangkelijk voor bewoners én andere belangstellenden uit stad-en-land. Vooral dit laatste: de in-en-uitloop door belangstelling van buitenaf, geeft deze plek volgens mij zo’n merkbaar open karakter, een verademing!

Ik vind het dus een heerlijke plek om mijn schilderwerk te hebben hangen, want over ‘statements’gesproken; hoe leuk en belangrijk is het om de wereld van buiten naar deze wereld binnen te blijven brengen?! En geestig ook; ik was nog bezig met de inrichting, of de eerste ‘rollators’ kwamen al aanzoeven, meteen kwamen er allerhande vragen, reacties, herkenningen, herinneringen en gesprekjes. Als dit het effect is van mijn schilderijen, is deze tentoonstelling nu al helemaal succesvol!

Enfin, hier hangt mijn werk dus de komende maand. Mochten jullie gaan kijken, dan wens ik jullie veel genoegen, niet in de laatste plaats óók door het contact met de bewoners van deze bijzondere plek!

Contact


Loes van der Holst
Koepoortstraat 48
2612 HT Delft
Nederland
Tel: 06 14391831

127 dagen geleden bijgewerkt

Loes van der Holst Delft

Stuur een bericht naar "Loes van der Holst"