Yvonne Rooding

Expositie is afgelopen

Below the surface

Tentoonstelling 07-09-2019 t/m 08-12-2019 > Venlo
Yvonne Rooding Below the surface
Yvonne Rooding, Traces, 60 x 80 cm, Acryl op doek
De twee kunstenaars, Arjen Markenstein en Yvonne Rooding, exposeren hun werk onder de noemer ‘Below the surface’. U ziet op de tentoonstelling de individuele benadering en beeldtaal van beide kunstenaars rond thema’s als geloofsbeleving, psyche en kosmos.
In de schilderijen en keramische werken is vaak meer te zien dan in eerste instantie zichtbaar is. Beide kunstenaars vinden het belangrijk om een laag dieper te gaan, over datgene wat zich als het ware onder de oppervlakte afspeelt.

De diepe donkerblauwe kleuren zijn onmiskenbaar in de schilderijen van Yvonne Rooding. Blauw staat voor haar symbool voor de oneindige ruimte van het universum. Ze gebruikt het heelal als een metafoor voor de menselijke psyche, emoties en gevoelens. Dit thema brengt ze terug tot de kern door het gebruik van universele symbolen ( sleutels tot bewustzijn). Het werk vergt wel een zekere ontvankelijkheid van de toeschouwer, voor wie erin duikt zal de tijd even stil staan.
Rooding werkt met vele dunne lagen verf en bouwt zo de huid van haar schilderijen op. Het gebruik van vele kleuren over elkaar heen (weliswaar grotendeels blauw) creëren een diepte in haar werk. De schilderijen zijn uitgevoerd in acryl op doek.

In de sculpturale keramische beelden van Arjen Markenstein, werkt hij vanuit de mens als muze. Niet alleen het stoffelijke lichaam weergeven, maar ook wat het drijft, doet, wenst en vooral gelooft. Op dit moment heeft het monumentale hoofd alle aandacht in zijn werk. De meer dan levensgrote hoofden (allen unica’s) zijn op zich al indrukwekkend. Laat staan na de manipulaties die hij ieder hoofd laat ondergaan maken dat de werken je niet snel loslaten. Of het nou gaat om het laten vallen van het hoofd, het doorboren met honderden gaatjes waar hij later in gaat borduren tot het indeuken door een ijzeren ring. Laat U verrassen door de verscheidenheid en de vragen die deze oproepen. Hij werkt niet naar model, daarom zijn het geen portretten.

Mocht je op een andere dag de expositie willen bezichtigen kan dit natuurlijk op afspraak: 077- 3513908 / 06-4806093
Yvonne Rooding Venlo
Yvonne Rooding
v.l.n.r. Influence of the planets, Inner light, Spinning, Slipping into darkness
Yvonne Rooding Venlo (2)
Ajar
Yvonne Rooding Venlo (3)
Cross circles
Materiaal: PVC, zilver paint, metal, nylon draden
Afmeting: Cross Setup +/- 850 x 700 cm

Stuur een bericht naar "Yvonne Rooding"