favorietenVerwijder uit favorieten

Museum Maarssen

Expositie is afgelopen

" Uit de gemeentelijke schatkamers, kunstcollecties van de Stichtse Vecht"

Tentoonstelling 30-03-2011 t/m 30-10-2011 > Maarssen
Museum Maarssen Uit de gemeentelijke schatkamers, kunstcollecties van de Stichtse Vecht

Kitty, Jan en Souze Huydecoper , 1931, Gerardus Dominicus Hoogendoorn (1892-1948)

De tentoonstelling toont een gevarieerde collectie kunstwerken uit de gemeentehuizen van de drie gemeentes die sinds 1 januari 2011 de gemeente Stichtse Vecht vormen: Beek en Hoff in Loenen, Boom en Bosch in Breukelen en Goudestein in Maarssen. Uit deze collecties is een selectie gemaakt die alle 12 kernen van de nieuwe gemeente zo goed mogelijk vertegenwoordigt.
En wat een variatie treffen we aan in de gemeentelijke ‘schatkamers’! Schilderijen van typische Vechtstreek¬schilders als Nicolaas Bastert, Willem van Leusden of Evert Ligtelijn. Prenten van buitenplaatsen door Daniel Stoopendaal. Bronzen beelden van Willem G. van der Hulst of Gabriel Sterk. Maar ook minder bekende kunstenaars tonen u de vele facetten van de twaalf kernen van de Stichtse Vecht. Daarnaast herinneren diverse historische voorwerpen aan het ambtelijk verleden van de gemeente.
Deze aangekochte of door schenkingen verkre¬gen kunstwerken hingen of stonden tot voor kort in ruimtes die voor het publiek niet toegankelijk waren. De kamer van de burgemeester, van een wethouder of op de afdeling Financiën…
Deze tentoonstelling opent dus letterlijk deuren die tot voor kort gesloten waren. Een unieke kennismaking met de culturele rijkdom van de Stichtse Vecht en echt een aanrader om eens naar toe te fietsen of rijden, nu de lente weer begint!

Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 -16.00 uur.
Toegang € 3,-; kinderen tot 16 jaar gratis. Er zijn ook rondleidingen op afspraak mogelijk.
Op 2 en 3 april is het museumweekend, het museum is die dagen van 12.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk

Museum Maarssen

  • Schilderkunst
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Museum Maarssen is een cultuur historisch museum, gevestigd in het voormalige Silversteyn dat in 1744 werd verbouwd tot koetshuis van Goudestein. Het is gelegen in het mooie park van Goudestein, aan de romantische rivier de Vecht.

Openingstijden

Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-16.00 uur

Contact


Museum Maarssen
Diependaalsedijk 19b
3601 GH Maarssen
Nederland
Tel: 0346-554440

www.museummaarssen.nl
2661 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Museum Maarssen"