The Obsession of Art

Meer...
Expositie is afgelopen

Lizette Luijten

Tentoonstelling 12-04-2016 t/m 01-05-2016 > Bergen
The Obsession of Art Lizette Luijten

Lizette Luijten, She, oil on canvas

The Obsession of Art Lizette Luijten (2)
The Obsession of Art Lizette Luijten (3)

In het vuur van de stilte
Lizette Luijten is een bijzondere hedendaagse Nederlandse kunstschilder. In het midden van de hectische wereld, daagt haar geloof in een wereld van waardigheid, bezieling en liefde haar voortdurend uit om inspiratie te putten uit de diepste lagen van haar ziel. Deze zoektocht naar innerlijke balans komt tot uitdrukking in haar werken. Zowel doortastend als toegankelijk. Op deze wijze geeft ze uitdrukking aan de emoties van het dagelijkse leven.
Lizette is voortdurend op zoek naar nieuwe compositievormen en functioneel pallet om mensen te raken. Het herkenbare karakter van haar werken ontstaat in de passie, het vuur van het schilderen.
“Ik wil met mijn werk liefde en bezieling de wereld in sturen. Door het kleine, het subtiele te vergroten wil ik het onopvallende tonen. Een sluier oplichten en verwondering vastleggen.”

De kunst van herkenning
De schilderijen van Lizette maken gevoelens wakker van hartelijkheid, toewijding en mededogen, kortom van warme menselijkheid. Haar werk zijn als een omhelzing en een betrouwbare arm om je schouder. In de harde wereld van vandaag toont Lizette onverbloemd en met volle overtuiging de waarden waar het echt om gaat in het leven van de mens; respect, liefde en mantels van vertrouwen.
“Schilderen is voor mij in de spiegel kijken, spiegels tonen. Spiegels waarin de kijker zich verwondert, herkent en verwarmt aan de energie van de liefde. Om mensen ui te nodigen onder die spiegel te gaan, naar waar de echte liefde is ”
In de voetsporen van oude meesters
Lizette laat zich beïnvloeden door verschillende vormen van kunst. Van muziek, literatuur tot schilderkunst. Bij de oude meesters staat Rembrandt van Rhijn fier boven aan haar favorietenlijst. Met de hedendaagse meester Robert Heindel vormt Rembrandt een krachtig duo van rolmodellen. Rembrandt raakt haar vooral door zijn manier van portretteren; de intieme momentopname; de specifieke lichtval; het beperkte kleurgebruik en de subtiele doch onbewust treffende beweging. Bij Heindel gaat het vooral om de intense, voortdurende dynamiek en de onmiskenbaar herkenbare waarden van respect, liefde, opoffering en toewijding.
“Donker is mystiek, het verbergt. Licht is verhelderend, het ontsluiert.
Het donker is nodig om het licht te laten zien. Het spel tussen die twee is voor mij schilderen”

Een eeuwige ontdekkingsreis
Lizette werkt in olie. Ze start met een gevoel, een idee, maar weet nimmer waar ze uit zal komen. In de loop der jaren is haar manier van schilderen veranderd van een realistische, gladde penseelstreek naar een veel meer hedendaags impressionistische, ruwe, lossere kwaststreek. De werken worden steeds meer herkenbaar aan de focus op de essentie, dat harmonieus samen gaat met abstraheren en weglaten. Haar modellen zijn essentieel voor de uitvoering, maar volledig ondergeschikt aan het doel om zichzelf te ontdekken en in het hart van de kijker door te dringen. Hoewel ze al haar hele leven tekent en schildert, vindt ze zelf dat ze nog veel van en uit zichzelf te zoeken en te vinden heeft. Het is met haar ziel als met de liefde, beide ontvouwen zich even onbestuurbaar als in een eigen magistraal ritme en tempo.

The Obsession of Art

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Glaskunst
  • Ruimtelijk

Hedendaagse beelden en schilderijen. Tevens een webwinkel op de site.
Een selecte groep Internatiionale kunstenaars wordt exclusief gerepresenteerd. Hun werk wordt regelmatig in solo shows getoond en permanent in stock gehouden. Kunstenaars als : Robert Heindel, Fabrizio Pozzoli, Walter Dacol, Marco Klee Fallani, Lizette Luijten, Malgorzata Chodakowska, Peter van Straten, Anne Dewailly, Kathy Elliott & Ben Edols, Anne Francoise Ben-Or, Nick Mount, Heiner Meyer, Alireza Verzandeh,

Openingstijden

Tijdens de Kunst10 Daagse Bergen in oktober, alle dagen geopend van 11:00-17:00 uur
Overige perioden donderdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur en op afspraak

The Obsession of Art Bergen

Alireza Varzandeh (DE) Frends Original oil on canvas 110 x 140 cm y 2018

The Obsession of Art Bergen (2)

Peter van Straten Daughters of the Miracle Original oil on canvas 120 x 90 cm y 2018

The Obsession of Art Bergen (3)

Lizette Luijten Catched in Tranquillity 130 x 90 cm Original oil on canvas, y 2018

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "The Obsession of Art"