Galerie de Stoker

Expositie is afgelopen

Poses en Portretten

Tentoonstelling 27-12-2018 t/m 27-01-2019 > Amsterdam
Galerie de Stoker Poses en Portretten
Uitnodiging voor de expositie Poses en Portretten.
Te zien in Galerie de Stoker op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur van 12 januari 2019 tot en met 27 januari 2019.
Officiële opening op 13 januari 2019 van 16.00 tot 18.00 uur.
Galerie de Stoker Poses en Portretten (2)
Jongedame, olieverf op plexiglas, uit de serie mensen in het rood, Saskia Lensink, 2018
www.saskialensink.com
Galerie de Stoker Poses en Portretten (3)
Portretten in gouache op paneel, serie mensen in het rood, Saskia Lensink, 2018
www.saskialensink.com
Galerie de Stoker Poses en Portretten (4)
Original Diva, olieverf op canvas
Dick van Dijk
www.dickvandijk.tumblr.com
Galerie de Stoker Poses en Portretten (5)
Verschillende portretten
Dick van Dijk, olieverf
www.dickvandijk.tumblr.com
Dick van Dijk en Saskia Lensink schilderen allebei mensen. Met een eigen methodiek en verschillende materialen registreren ze wat zij interessant vinden aan een persoon of een beweging. Hun werk is kleurrijk en de portretten zijn op een bepaalde manier geabstraheerd. Dick werkt naar foto’s. Hij zoekt in foto’s een pose die hij interessant vindt om te schilderen. Saskia maakt portretten naar levend model. Ze schildert met gouache en olieverf op paneel en plexiglas. De ondergrond van hout of plexiglas speelt in een aantal schilderijen een eigen rol. Het versterkt het idee dat het gebaseerd is op de realiteit, maar niet echt realistisch is.
De expositie is te zien tijdens de kerstvakantie door het raam en van 12 januari 2019 tot en met 27 januari 2019 elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De expositie wordt geopend op 13 januari 2019 van 16.00 tot 18.00 uur. Dick en Saskia vertellen dan meer over de totstandkoming van hun werk.
Galerie de Stoker Amsterdam
Galerie de Stoker Amsterdam (2)

Stichting De Stoker is een collectief van vier kunstenaars uit diverse disciplines die hier werken en exposeren: Bastiaan Meijer, Maroesja Lacunes, Jeannette van Brummelen en Saskia Lensink. Zij hebben hier een atelier en beheren samen de galerie en de mooie tuin. In 1991 werd een voormalige tabakszaak in de Witte de Withstraat veranderd in een keramiek atelier. Omdat het bordje stookvergunning nog op de deur hing, was de naam van de galerie/ateliers gauw gevonden. Er is nog maar één keramist. De Stoker heeft inmiddels houtbewerkers, een viltmaker, een restaurator, een illustrator, schilders, beeldhouwers, een costumière en een multimedia kunstenaar gehuisvest.

Exposeren in Galerie de Stoker
Elke vijf weken is er een nieuwe tentoonstelling in de galerie. Exposanten kunnen zich aanmelden. De Stoker staat open voor leuke ideeën die in de galerieruimte (25 m2) plaats kunnen vinden tegen een geringe vergoeding. De Stoker houdt de galerie open op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur. Behalve exposities hebben er al vele leuke projecten plaatsgevonden bij De Stoker.

Openingstijden

zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Grafiek
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Galerie de Stoker"