hoofdmenu

DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops

Expositie is afgelopen

WE CARE duo-expositie De Kunstpraktijk en museum 't Oude Slot

Tentoonstelling 17-09-2017 t/m 05-11-2017 > Veldhoven
DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops WE CARE duo-expositie De Kunstpraktijk en museum 't Oude Slot
DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops WE CARE duo-expositie De Kunstpraktijk en museum 't Oude Slot (2)
DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops WE CARE duo-expositie De Kunstpraktijk en museum 't Oude Slot (3)

Zondag 17 september openen De Kunstpraktijk en museum ’t Oude Slot hun gezamenlijke expositie WE CARE. Kunstenaar Stan Gonera opent de expositie bij museum ’t Oude Slot om 13.00 uur. Bij De Kunstpraktijk openen historicus Hans Strootman en sopraan Els van der Waard de expositie om 15.00 uur.

Piëta
Museum ’t Oude Slot en De Kunstpraktijk - galerie, bed & breakfast, atelier - organiseren gezamenlijk de expositie op hun locaties. Zowel in het museum als bij De Kunstpraktijk exposeren kunstenaars hun beeldend werk vanuit de vraag hun eigen piëta vorm te geven. Piëta betekent piëteit of compassie, in de Katholieke Kerk is een piëta een afbeelding of uitbeelding van moeder Maria met haar overleden zoon Jezus Christus. Bekend zijn onder meer de piëta’s van kunstenaars als Sandro Botticelli, Michelangelo en Vincent van Gogh.

Liefde
De kunstenaars in deze expositie maken in hun beelden emoties zichtbaar als compassie, verdriet, liefde of afscheid nemen van. Zij hebben de vrijheid het gegeven van de piëta ruim te interpreteren en te verbinden aan andere gebieden dan het katholieke geloof.
We Care is ontstaan vanuit de gedachte dat de wereld waarin wij nu leven meer liefde en compassie nodig heeft.

Expositie bij De Kunstpraktijk
Een twintigtal kunstenaars exposeert hun nieuwe werk in de galerieruimte en de guestroom bed & breakfast van De Kunstpraktijk. Hun piëta’s laten zich zien in ruimtelijk werk, schilderijen, gedichten en installaties. Hans Strootman opent de expositie met een inleiding. Els van der Waard volgt met haar zang. Kunstenaar Alin DiraDuryan draagt in de loop van dit event haar gedichten voor.

Deelnemende kunstenaars bij De Kunstpraktijk
Ine ter Bogt, Hetty de Boer-Blonk, Lieven Demunter, Petra Dubach en Mario van Horrik, Alin Durduryan en Robbert van Nispen, Fred Geven, Hella van ’t Hof, Anja Kok, Hetty van der Linden, Mieke Manders, Angelique Mathijssen – van Den Bosch, Brigitte Picavet, Bert Staal en Matty Christensen, Rob Ter Steege, Anne-marie van den Thillart, Maria de Vet, Marja Vink, Rogier Walrecht, Cindy van Woudenberg.

Expositie bij ’t Oude Slot
Bij Museum ’t Oude Slot zijn volksprenten met de piëta uit de eigen collectie van het museum te bewonderen en exposeert de 21-jarige kunstenares Frijke Coumans uit Breda. Haar foto-expositie draait om liefde die hand in hand gaat met vergankelijkheid en tragiek. Bij binnenkomst van de expositieruimte een van de majestueuze keramische beelden van de Vlaming Lieven Demunter. Buiten in de tuin een manshoog beeld van Hetty de Boer-Blonk, samengesteld uit troostkaarsjes.

Expositie bezoeken
We Care vindt plaats bij De Kunstpraktijk en bij museum ’t Oude Slot en is te bezoeken van 17 september tot en met 5 november 2017.

De entree bij De Kunstpraktijk is gratis. De Kunstpraktijk is geopend alle dagen van de week op afspraak en op donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bij Museum ’t Oude Slot betalen bezoekers de normale entreeprijs van 4 euro (kinderen tot en met 17 jaar 2 euro). Museum ’t Oude Slot is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.De Kunstpraktijk - galerie, bed & breakfast, atelier -
Dorpstraat 6A
5504 HH Veldhoven
06 53 60 27 04
www.dekunstpraktijk.nl


Museum ’t Oude Slot
Erfgoed Kunst Educatie
Hemelrijken 6
5502 HM Veldhoven
T / 040 – 2533160
www.museumoudeslot.nl

DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

De Kunstpraktijk voorziet in galerie/projectruimte, atelier voor creatieve workshops en bed&breakfast.
In galerie/projectruimte verkoopexposities met beeldende kunst en vormgeving waarin veelal een experimentele lading aanwezig is.
Het atelier verzorgt creatieve workshops 'op maat'. een 'social event' voor uw bedrijfsfeest, personeelsfeest, vrijgezellenfeest, familiedagen, kinderfeestjes. Workshop schilderen, workshop keramiek, workshop mozaïek, workshop servies beschilderen. In eigen atelier en op locatie.
Bed and breakfast: Gasten kunnen kiezen uit twee riante guestrooms. Eén van deze guestrooms wordt telkens ingericht door kunstenaars/ontwerpers/fotografen.
De Kunstpraktijk is de culturele onderneming van beeldend kunstenaar Aurelia van der Burght. Aurelia maakt beelden, installaties en schilderingen.

Openingstijden

Galerie/projectruimte: do, vr, zo 13.00 -17.00 en op afspraak.
In het atelier creatieve workshops: alle dagen van de week op afspraak
Bed&Breakfast: alle dagen van de week op afspraak

DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops
Dorpstraat 6A
5504 HH Veldhoven
Nederland
Tel: 06-53602704

www.dekunstpraktijk.nl

DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops Veldhoven

136 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "DE KUNSTPRAKTIJK galerie, bed&breakfast, creatieve workshops"