Stichting Expoplu

Expositie is afgelopen

This is Knot war van Lobke Burgers

Tentoonstelling 17-04-2014 t/m 11-05-2014 > Nijmegen
Stichting Expoplu This is Knot war van Lobke Burgers

‘This is Knot war’ van Lobke Burgers

De expositie ‘This is Knot war’ is geïnspireerd op de schijnoorlog waar we in lijken te leven. De oorlog tegen terreur die onderhuids in onze samenleving woedt. Die voelbaar is maar tegelijkertijd verborgen is onder de vrijheid die we lijken te hebben. Dreigt er wel gevaar, is er wel oorlog? In deze tentoonstelling die luidt “This is not war”, maar wordt geschreven als “This is knot war” lijkt de toeschouwer verzeild te zijn geraakt in een gebied tussen oorlog en sprookjes; Oorlog geknoopt in draden van licht.

Lobke Burgers (Nijmegen, 1978) studeerde in 2001 af aan de Academie voor kunst en Vormgeving in Den Bosch. Zij maakt beelden, installaties, animatiefilmpjes en tweedimensionaal werk. Opvallend is de variëteit aan technieken en materialen die zij gebruikt. Bovendien beheerst zij het hele spectrum van kleine en intieme werken tot monumentale installaties. Met name in de grotere werken komen de elementen beweging, licht en geluid telkens op verrassende wijze terug. In thematisch opzicht lijkt haar werk bol te staan van tegenstellingen: gewapende dieren, gewapende kinderen, schoonheid en afzichtelijkheid, leven en dood, beangstigend en tegelijk kwetsbaar. Dit resulteert in verrassende, emotionele en soms ook humoristische werken. Lobke over haar werk: ‘Ik baseer mijn werk op wat mij raakt in het dagelijks leven, wat mij ontroert of heeft ontroerd in het verleden.’ In 2008 ontving Lobke de Alcuinus Cultuurprijs van Nijmegen.

Locatie: Expoplu, Van Oldenbarneveltstraat 63a – Nijmegen (tegenover station)
Datum: van do 17 april t/m zo 11 mei open:
do en vr van 16.00 – 20.00 uur, za en zo van 13:00 tot 17:00
Opening: donderdag 17 april om 20.00 uur
Scholen kunnen op afspraak tijdens schooltijden naar binnen.

Stichting Expoplu

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Manifestatie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stichting Expoplu is een kunstpodium gevestigd in de Paraplufabriek in Nijmegen, waar jonge kunstenaars, uit Nederland en daarbuiten, experimenteren en hun werk tonen.

Openingstijden

Donderdag en Vrijdag: 16:00 - 20:00
Zaterdag en Zondag: 13.00 - 17.00
Scholen krijgen op afspraak een gratis rondleiding/workshop tijdens schooltijden

Contact


Stichting Expoplu
Van Oldenbarneveltstraat 63a
6512 AT Nijmegen
Nederland
Tel: 0645110676

www.expoplu.nl
49 dagen geleden bijgewerkt

Stichting Expoplu Nijmegen

Stuur een bericht naar "Stichting Expoplu"