Expoplu

Verwacht

Expoplu Exchange - Hopscotch

Tentoonstelling 23-01-2021 t/m 31-01-2021 > Nijmegen
Expoplu Expoplu Exchange - Hopscotch
www.hopscotch.link
Expoplu is in 2020 gestart met een pilot talentontwikkelingstraject, Expoplu Exchange. De tweede editie, ‘Hopscotch’, bestaat uit een multidisciplinaire groep met een gedeelde interesse in de absurditeit van het alledaagse. Maarten Buser, Anna Gerrits, Pim Lohman, Daan Mulder, Jesse Strikwerda en Wanda Tiersma ontketenen een ‘wervelwind aan productie’.

Tijdens de werkperiode borduren ze voort op elkaars creaties en ideeën. Elk werk is tegelijkertijd een begin, tussenstop en eindpunt voor het werk van iemand anders. Door dit collectieve maakproces ontstaat een gelaagdheid aan auteurschap. Beelden, geluiden en gedachtes hinkelen – ‘hopscotch’ – voortdurend van de één naar de ander. De werken worden uiteindelijk samengebracht op www.hopscotch.link. Deze online centrale verzamelplek is een verstilling van hun ontsporing.

In Expoplu Exchange biedt Expoplu tijd, ruimte en middelen aan een geselecteerde groep jonge kunstprofessionals om hun praktijk te ontwikkelen in een collectief verband. Deze editie wordt begeleid door Marieke Folkers, geassisteerd door Tessa Fröling.

De launch van www.hopscotch.link is 23 januari 2021.
Expoplu Nijmegen

Sinds 1994 is de Expoplu een platform voor hedendaagse beeldende kunst. Gevestigd in een voormalige paraplufabriek in het centrum van de stad Nijmegen, toont Expoplu kunstenaars uit binnen- en buitenland, en biedt Expoplu ruimte voor experiment, engagement en samenwerking. De onderzoekende houding van de curatoren en organisatoren is bepalend voor een brede programmering waarin de interactie tussen beeldende kunst en andere disciplines voorop staat.

Openingstijden

woensdag t/m zondag: 12:00-17:00

Stuur een bericht naar "Expoplu"