Galerie Noordvleugel

Expositie is afgelopen

Paul Christiaan Bos, Gabriël Gressie & Brita Seifert exposeren 31 augustus - 2 november 2013

Tentoonstelling 31-08-2013 t/m 02-11-2013 > Veenklooster
Galerie Noordvleugel Paul Christiaan Bos, Gabriël Gressie & Brita Seifert exposeren 31 augustus - 2 november 2013

Paul Christiaan Bos
Owlery: Observatie 9 (Oermoeder)
Formaat: 23, 3 * 25, 2 cmTechniek: potlood, pastel, kleurpotlood en zilverstift op Fabriano
Vraagprijs: €1950.-

Galerie Noordvleugel Paul Christiaan Bos, Gabriël Gressie & Brita Seifert exposeren 31 augustus - 2 november 2013 (2)

Brita Seifert
"Mea Culpa"
Formaat: 28 x 38 cm.
Techniek: Pastel/Colored Pencil
Vraagprijs: € 1150,--

Over stillevens, mensen, uilen & andere zaken

Gabriël Gressie, Brita Seifert en Paul Christiaan Bos in Noordvleugel

VEENKLOOSTER – Stillevens, portretten, fijnschilderwerk, uilen en een vleugje erotiek kenmerken de nieuwe expositie in Galerie Noordvleugel met werk van Paul Christiaan Bos, Gabriel Gressie en Brita Seifert. Zaterdag 31 augustus 2013, rond 14.00 uur, wordt deze expositie geopend door Dhr. Cor Sijbesma, oud directeur van Brugchelencamp en kunstliefhebber.
De expositie is te bezichtigen tot en met zaterdag 2 november 2013.

Brita Seifert

Brita Seifert werd geboren in Berlijn, tegenwoordig woont en werkt ze in Roermond. Zij begon in 1980 zo talentvol te tekenen met potlood dat zij werd toegelaten tot de Akademie für Grafische Künste in Leipzig waar zij van 1983 t/m 1986 student was van Prof. Heinz Wagner en Werner Hennig.
Brita Seifert vervolgde haar opleiding aan de academies van Berlijn en Zürich met privélessen bij Bruno di Maio tot besluit. Aldus is zij uitgegroeid tot een zeer veelzijdige kunstenaar en schildert portretten, naakten en stillevens. In elk werk probeert zij een herkenbare emotie te verwerken, vaak dingen uit het dagelijks leven met fantastische, erotische en magisch realistische beelden.

Paul Christiaan Bos

Wegens groot sucses blijft het uilenproject van Paul Christiaan Bos deel uitmaken van de nieuwe expositie, De portretten en landschappen van Paul Christiaan Bos (Heemstede, 1956)
zijn verspreid over de hele wereld. Het laatste anderhalf jaar heeft Paul Christiaan Bos zich vooral gewijd aan zijn “Owlery Project”, een nieuwe en grote uitdaging voor de kunstenaar. Begin 2011 bouwde hij achter zijn atelier een Uilenburcht voor zijn twee uilen, ”Feline” en ”Coppernickle”. In de zomer van 2012 kwam daar nog hun jong “Sterre” bij.
Met zijn uilenproject heeft Bos een onderwerp dat uit zichzelf zijn kunst met ideeën voedt. In het afgelopen jaar is er van de kant van zowel de landelijke als de regionale pers veel belangstelling geweest voor dit uilenproject. Maar volgens de schilder is hij nog maar net begonnen.

Gabriel Gressie

Gabriël Gressie werd in 1959 geboren in Leiden. Als kind was hij al geïnteresseerd in dieren en kunst. Van jongs af aan wist hij dat hij kunstschilder wilde worden. Gabriël studeerde aan de Kunstacademie in Den Haag. Het contact met een verfleverancier leverde hem de kennis over pigmenten en verffabricatie en hoe de oude meesters daarmee werkten. Deze kennis gebruikt hij nog steeds om een eigen sfeer te creëren in zijn schilderijen. Bakjes, kijkdozen vol met hamsters, muizen en vogeltjes, allemaal druk doende, samen spelend of werkend. De objecten zouden zo uit een 17e eeuws stilleven kunnen zijn geplukt. De titel bepaalt het verhaal, de objecten en diertjes nemen de kijker mee op een avontuur. Gressie is een fijnschilder met een eigen stijl, humor en werkwijze. Het formaat waarop Gabriel meestal
werkt, maakt van hem een kunstenaar op de vierkante millimeter. Zijn precisie is fascinerend, zijn kleurgebruik uniek.

Galerie Noordvleugel is open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Er is alle gelegenheid een kopje thee of koffie te drinken en, kan men er genieten van een echte Engelse high tea.
Galerie Noordvleugel Kleasterwei 1 9297WR Veenklooster 0511 442436.

Galerie Noordvleugel

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Tekeningen
  • Diversen

Galerie Noordvleugel

Galerie Noordvleugel, gevestigd in de Noordvleugel van het eeuwenoude, historische Fogelsangh State te Veenklooster in Friesland. Gelegen aan een schitterend, 19e eeuws wandelpark met oude bomen, kronkelpaden en grillige vijverpartijen. Destijds verblijfplaats van vorsten en landheren. Sinds de start, is de galerie hét podium voor kunstenaars uit het noorden en daarom gevestigd in Friesland. Galerie Noordvleugel is een initiatief van Jan en Mineke Bosma. Zij beheren het voormalige koetshuis van Fogelsangh State dat nu een kunsthuis is geworden.

Vanwege het pittoreske decor leent het koetshuis zich uitstekend voor realistisch werk. De Huiselijke en gemoedelijke Friese sfeer in de galerie maakt dat de bezoeker zich snel op zijn gemak voelt en dat komt kunst kijken alleen maar ten goede.

Galerie Noordvleugel is een galerie in Friesland waar kunstenaars als Paul Christiaan Bos, Edgar de Cruijer, Sietse W. Jonker, Max en Louise de Winter e.a. graag exposeren. vanwege de sfeer en de uitstraling. Jan en Mineke Bosma zijn zelf echte kunstliefhebbers en hun insteek is om zoveel mogelijke mensen te laten genieten van al het moois, dat er op het gebied te koop is.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 10:00- 17:00 u.
Woensdag 10:00- 17:00 u.
Donderdag 10:00- 17:00 u.
Vrijdag 10:00- 17:00 u.
Zaterdag 10:00- 17:00 u.
Zondag gesloten

Contact


Galerie Noordvleugel
Kleasterwei 1
9297 WR Veenklooster
Nederland
Tel: 0511 442436

www.galerienoordvleugel.nl
1754 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Noordvleugel Veenklooster

Muurtje van Jelsum
Paul Christiaan Bos
Formaat: 24 x 30 cm
Techniek: Acryl op paneel
Vraagprijs: Prijs op aanvraag

Galerie Noordvleugel Veenklooster (2)

Fogelsangh State - Galerie Noordvleugel
Kleasterwei 1
9297WR Veenklooster
0511-442436
www.galerienoordvleugel.nl

Stuur een bericht naar "Galerie Noordvleugel"