Laurien Renckens

Meer...
Expositie is afgelopen

Laurien Renckens @ Trix en Reeshuis Arnhem

Tentoonstelling 23-03-2014 t/m 15-05-2014 > Arnhem
Laurien Renckens Laurien Renckens @ Trix en Reeshuis Arnhem

28-2013 120x100

Met de opening van een zomerse schilderijen expositie van Laurien Renckens luidt het Trix en Reeshuis in Arnhem de lente in met hun gloednieuwe voorjaarscollectie.

Laurien Renckens

  • Schilderkunst

Het vertraagde kijken
Over het werk van Laurien Renckens

De ingetogen schilderijen van Laurien Renckens geven geen verhaal prijs. Dat frustreert de kijker die een onderwerp, of zelfs een voorstelling, zoekt in schilderijen. Dat is jammer, want juist door het onderwerp weg te laten, kan Renckens de aandacht vestigen op de prachtige bestorven kleuren, de gehavende en enigszins transparante huid en de rustige symmetrische opbouw van haar schilderijen. Het zijn deze subtiele, zintuiglijke elementen die het werk van Renckens dragen. Ze vertellen geen verhaal, maar veel meer doen ze iets met de kijker, maar uitsluitend wanneer je eerst stopt met het zoeken naar een betekenis of een verhaal.
Renckens’ werk vraagt om een traagheid bij het kijken, zoals ogen die je de gelegenheid moet geven aan het donker te wennen. Pas na enige tijd opent zich een wereld van nuances, suggesties en vermoedens. Dat geldt voor ons als kijker, maar evengoed voor haarzelf, de maker. Ook voor Renckens opent ontvankelijkheid tijdens het schilderen de deur naar het onbedoelde in de handeling van het schilderen. En dat is in deze wereld, waarin alles een gecontroleerde bedoeling lijkt te moeten hebben een kostbaar goed. Het onbedoelde is in staat een zachte zindering in ons op te roepen, een gevoel dat alles op een volkomen vanzelfsprekende manier op z’n plaats valt.

Openingstijden

Op afspraak is mijn atelier te bezoeken; 0621826899 of mail naar info@laurienrenckens.nl

Laurien Renckens Nijmegen
Laurien Renckens Nijmegen (2)
Laurien Renckens Nijmegen (3)

33. untitled (#33) 180x150 2015

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Laurien Renckens"