Galerie Wilms

Expositie is afgelopen

Deeptime

Tentoonstelling 14-03-2021 t/m 16-05-2021 > Venlo
Galerie Wilms Deeptime
Ulrike Heydenreich
Galerie Wilms Deeptime (2)
Ulrike Heydenreich
Galerie Wilms Deeptime (3)
Julie van der Vaart
Galerie Wilms Deeptime (4)
Julie van der Vaart
In de duo tentoonstelling ‘Deep Time’ wordt het werk getoond van fotograaf Julie van der Vaart (NL) en de tekeningen en collages van Duitse kunstenares Ulrike Heydenreich. Op het eerste ogenblik hebben de werken weinig verwantschap. Wie echter de tijd neemt en de werken op zich laat inwerken ontdekt dat beide kunstenaars hun oeuvre hebben opgebouwd rondom het filosofische concept van geologische tijd en ruimte.

Ulrike Heydenreich
Het terugkerende thema van Ulrike Heydenreich is het landschap. In haar tekeningen, prenten en sculpturale objecten rangschikt ze verwisselbare topografische en cartografische elementen tot nieuwe visuele werelden. Alle werken draaien om de constructie van driedimensionaliteit.
De nieuwste werken van Ulrike Heydenreich laten zien dat de kunstenaar haar vertrouwde thema's blijft verkennen - en ontwikkelen. Ze blijft haar interesse in cartografie en het terugkerende thema van driedimensionaal, ruimtelijk tekenen nastreven, terwijl ze nieuwe vormen zoekt om dat te doen. De tekeningen bestaan altijd uit berglandschappen met sneeuwvelden. De afbeeldingen zijn ontleend aan historische fotoboeken die zijn gedrukt in de periode van de diepdrukpers. Heydenreich combineert geselecteerde uitzichten met denkbeeldige landschappen.

Julie van der Vaart
Twijfel wordt ondergewaardeerd. Is kunst niet de plaats bij uitstek waar mág getwijfeld worden? Fotografie is voor Julie van der Vaart een geschikt medium om te wikken en te wegen. En een ideale ruimte om vragen te stellen. Over de kosmos bijvoorbeeld, en over tijd en ruimte.
Kleine prints van naakte, menselijke lichamen – fragmentarisch in beeld gebracht en als kostbare relikwieën gepresenteerd. Nu eens lijken de lichamen op te lossen in de fotografische drager, soms is het alsof ze net tevoorschijn komen. Steeds vormen ze het resultaat van een experimenteel ontwikkelproces
Wat het werk van Julie van der Vaart verfrissend maakt is hoe ze de wereld en zichzelf ziet vanuit de kosmos, als een nietig stipje in een constant veranderend, oneindig groot geheel. Die zelfrelativering lezen we in de vrijheid en de wendbaarheid van haar fotografie, dat duidelijk niet de taal is van een technische controlefreak, maar wel van een uiterst gevoelig persoon die kan loslaten.
Galerie Wilms Venlo
Galerie Wilms Venlo (2)
Galerie Wilms Venlo (3)
Galerie Wilms Venlo (4)

Hedendaagse kunst

Openingstijden

Do. - vr. 13.00 - 17.00
Za. 12.00 - 17.00
Eerste zondag van de maand
Tevens op afspraak

Stuur een bericht naar Galerie Wilms