Galerie Wilms

Expositie is afgelopen

Julie van der Vaart & Ronald Zuurmond

Tentoonstelling 12-03-2023 t/m 13-05-2023 > Venlo
Galerie Wilms Julie van der Vaart & Ronald Zuurmond
Ronald Zuurmond
Galerie Wilms Julie van der Vaart & Ronald Zuurmond (2)
Ronald Zuurmond
Galerie Wilms Julie van der Vaart & Ronald Zuurmond (3)
Refugees, Ronald Zuurmond
Galerie Wilms Julie van der Vaart & Ronald Zuurmond (4)
Julie van der Vaart
Galerie Wilms Julie van der Vaart & Ronald Zuurmond (5)
Julie van der Vaart
Julie van der Vaart & Ronald Zuurmond
12|03|2023 - 13|05|2023

Tijdens de opening (12 maart om 15.00 uur) geeft kunstcriticus Frits de Coninck een inleiding in het werk van beide kunstenaars.


Zowel Ronald Zuurmond als Julie van der Vaart zijn onderzoekende kunstenaars die ongrijpbare concepten als tijd en ruimte bestuderen en ze proberen op te rekken. Terwijl Van der Vaart in haar fotografie tijdsmomenten vereeuwigt, over elkaar schuift en in elkaar laat overlopen, bouwt Zuurmond laag voor laag aan zorgvuldig geschilderde ruimtes. Zuurmond: “De ruimte is voor mij zowel fysiek als psychologisch; je moet als kijker door die ruimte heen kunnen, je moet mee kunnen bewegen.”

In hun beelden doemen herkenbare vormen op van menselijke figuren, lichaamsdelen, natuurlijke elementen of gebruiksvoorwerpen. “Zijn werken komen soms op me over als een vervaagde herinnering”, aldus Julie over het werk van Ronald. “Het wel willen, en kleine flarden krijgen, maar het niet volledig terug kunnen roepen. Daarin kan ik een link met mijn eigen werk zien. Waar bij mij ‘het zijn’ niet volledig te vatten is, geldt dat voor ‘de herinnering’ bij hem.” Beide kunstenaars hebben een manier gevonden om onze gewaarwording van tijd en ruimte op de proef te stellen. Ze tonen vaak net genoeg om het te laten lijken op wat we kennen, maar voldoende abstract ook om het beeld weer te laten vervluchtigen, in raadselen te hullen en de nieuwsgierigheid van de beschouwer stevig in de greep te houden.
Galerie Wilms Venlo
Galerie Wilms Venlo (2)
Galerie Wilms Venlo (3)
Galerie Wilms Venlo (4)

Hedendaagse kunst

Openingstijden

Do. - vr. 13.00 - 17.00
Za. 12.00 - 17.00
Eerste zondag van de maand
Tevens op afspraak

Stuur een bericht naar Galerie Wilms