Angelique Mathijssen- Van Den Bosch

Meer...
Expositie is afgelopen

Expositie in De Ruimte

Tentoonstelling 18-03-2012 t/m 29-04-2012 > Helmond

feestelijke opening van nieuwe expositie!

Posted 7 maart, 2012 - 15:45
Op zondagmiddag 18 maart a.s. opent in ‘de ruimte’ in het oude postkantoor van Geldrop een nieuwe expositie.
Kunsthistorica Sophie de Boer opent de expositie. It’s Jazz Jim omlijst de opening met prettig in het gehoor liggende jazz. U bent van harte welkom om de opening, die om 3 uur is, bij te wonen. De deuren van ‘de ruimte’ gaan open om 1 uur.

Vijf kunstenaars laten wederom heel divers werk zien:
Angelique Mathijssen uit Helmond haalt inspiratie uit ontmoetingen die bij haar een gevoel van een-zijn teweegbrengen. Ontmoetingen waarbij ze even haar adem inhoudt, omdat het zo ‘klopt’: het landschap, de mensen, de dieren…

Dorothé Vrijdag uit Vessem maakt keramiek van een hoog technisch peil. De kleinere sculpturen zijn vaak ragfijn gedetailleerd, waarin zij voor steengoed schijnbaar onmogelijke effecten realiseert. De inspiratiebronnen van Vrijdag zijn menselijke emoties, theater, circus en exotische culturen. Ook een dosis humor en/of tragiek ontbreekt niet in haar werk.

Louis Visser uit Waalre heeft zijn sporen als illustrator verdiend in de reclamewereld. Hij won er vele prijzen mee. De laatste jaren heeft hij zijn aandacht verlegd naar de vrije kunst. Hij toont abstracte werken, waar natuurlijke materialen, structuur en kleur samenkomen in een uitgebalanceerde vorm. Naast deze abstracte werken komen structuur en materie ook terug in kleurrijke panelen in een fantasierijke vormentaal.

Nico de Gruiter uit Vessem maakt objecten van stukken hak- en snoeihout. De objecten bestaan uit resten van het kappen en snoeien van bomen. De bijzondere vormen en structuren die zich daarbij vaak laten zien, zijn de inspiratiebron voor het object. Diverse interessante stukken vormen de onderdelen van het object dat al werkend ontstaat door het assembleren tot een beeld.

Voor Paul Dirks uit Helmond is het op een abstracte wijze schilderen een ultieme manier om zich uit te drukken. Hij kan zijn gevoel hier helemaal in kwijt. Dirks laat zich leiden door wat er gebeurt. Vaak begint hij het doek te beplakken met stroken papier/karton. Hierdoor ontstaat een “huid”, een ondergrond, die hij als aanleiding neemt om vormen uit te destilleren. Soms is er te veel structuur en dan scheurt hij delen weg, waardoor de gelaagdheid nog beter zichtbaar wordt.

www.itsjazzjim.nl

Angelique Mathijssen- Van Den Bosch

  • Schilderkunst

Atelier te bezoeken op afspraak

Contact


Angelique Mathijssen- Van Den Bosch
Helmond
Nederland

39 dagen geleden bijgewerkt

Angelique Mathijssen- Van Den Bosch Helmond

Stuur een bericht naar "Angelique Mathijssen- Van Den Bosch"