Andro de Jong

Expositie is afgelopen

Habitat

Tentoonstelling 01-10-2022 t/m 22-10-2022 > Beek-Ubbergen
Andro de Jong Habitat
HABITAT, een expositie van Inge Winter, Els Crum en Andro de Jong.
Mixed media, fotografie, schilderijen, poëzie en objecten.
Drie kunstenaars uit Lent laten zich inspireren door hun habitat. Habitat wordt omschreven als leef-en woonomgeving, als het leefgebied van een organisme.
De woonomgeving van de kunstenaars is de Waal en het rivierlandschap. Hier strijden natuur en water, maar ook verstedelijking en cultuurhistorische elementen om een plek. De connectie en interactie hiermee wordt door hen onderzocht. Zij geven vorm, creëren, maar stellen ook vragen als: in welke mate houdt onze leefomgeving ons een spiegel voor? Immers de natuur toont haar kwetsbaarheid, schoonheid en overlevingsdrang, maar we zien haar ook getemd en geketend, de verstedelijking zoekt zijn grenzen.
Wat hen intrigeert en inspireert is de cyclus van leven en dood. Wat sterft? Wat overleeft? Wat ontwaakt?
Kunstkapel NDDA Beek-Ubbergen, 1 t/m 23 oktober, za/zo 13-17 uur.
www.notredamedesarts.nl

Als beeldend kunstenaar wil ik me niet beperken tot één medium of één vorm.

Mijn (acryl)schilderijen maak ik op doek, papier, karton en hout. Belangrijk in het ontstaansproces van mijn schilderijen is het voortdurend neerzetten, herhalen, wegstrepen en weer toevoegen van vormen en een nieuwe laag verf. Dit ontstaansproces en het beeld dat daardoor ontstaat is belangrijker dan de vorm waarvoor is gekozen. Mijn werk lijkt een verhaal te vertellen maar vaak is dit van ondergeschikt belang.
Dit geldt eveneens voor mijn objecten. De objecten die ik maak stel ik vaak samen uit gevonden materiaal. Ik beschilder, bekras ze of omwikkel ze met draad, net zolang tot er een evenwichtig beeld is ontstaan.
Er bestaat een sterke wisselwerking tussen mijn twee- en driedimensionale werk.
  • Schilderkunst
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar Andro de Jong