Kees van de Wal

Expositie is afgelopen

Landschappen

Tentoonstelling 25-07-2011 t/m 11-09-2011 > Eindhoven
Kees van de Wal Landschappen

Van 25 juli tot en met 11 september 2011 exposeert Kees van de Wal (Oirschot, 1967) zijn schilderijen in zorgcentrum Peppelrode, Ds. Fliednerstraat 5, Eindhoven.

Kees schildert impressies van landschappen. Abstract. Kleurrijk. Verstild.
‘De weidsheid en de ruimte van het landschap boeien mij. Ik schilder niet wat ik zie. Ik schilder vanuit mijn gedachten, vanuit mijn gevoel. Indrukken, beelden, sferen, kleuren, lijnen, vormen, vlakken. Geïnspireerd door het rivierengebied waar ik woon, maar zeker ook door de Wadden, Vlieland, de overtocht met de boot.’

Kees heeft een grafische opleiding en heeft in de jaren daarna diverse cursussen gevolgd, tekenen/schilderen, etsen, modeltekenen. Momenteel volgt hij de opleiding schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België.

‘Het thema Landschappen blijft boeien. Wat gebeurt er allemaal rond die horizontale lijn?’ Het levert kleurrijke schilderijen op. Soms ingetogen, verstild. Altijd met een zekere rust of harmonie. Met voldoende ruimte voor de fantasie van de kijker.

Meer informatie op www.keesvandewal.nl.

Kees van de Wal

  • Schilderkunst

Kees van de Wal (Oirschot, 1967) schildert impressies van landschappen. Hij vindt zijn inspiratie in weidse lege landschappen, zoals die bijvoorbeeld op de Wadden, met name op Vlieland, te vinden zijn. Geen mensen, geen bebouwing, alleen de verte, de leegte, de rust en de ruimte. De horizon speelt voor Kees een belangrijke rol. Deze verdeelt het beeld in twee vlakken. Maar ook verticale lijnen, geïnspireerd op groepen bomen, vinden nu een plaats in zijn werk.

Kees maakt veel foto’s. Deze worden bewerkt, er wordt ingezoomd en kleuren worden veranderd waardoor abstracte weergaven ontstaan. Soms worden foto’s bewust onscherp gemaakt, bijvoorbeeld vanuit een rijdende trein of auto. Deze foto’s inspireren Kees voor het maken van zijn schilderijen.
De schilderijen hebben door compositie en vaak vergrijsde kleuren een ingetogen, verstilde sfeer en ademen rust uit. De schilderijen zijn nooit schreeuwerig maar altijd harmonieus.
Soms worden in het werk landschappen herkend, soms niet. Het is Kees om het even. Het hoeft niet herkenbaar te zijn. Het resultaat, het schilderij, is belangrijker dan de oorsprong alhoewel die oorsprong vaak niet helemaal wordt losgelaten. Kees geeft zijn werken geen titels, zodat een volledig eigen interpretatie van de kijker mogelijk blijft.

Na eerst enkele jaren met acrylverf gewerkt te hebben schildert Kees zijn landschapimpressies de laatste jaren met olieverf op doek, afwisselend in diverse, vaak vierkante, formaten.
Kees heeft een grafische opleiding en heeft eind negentiger jaren diverse cursussen gevolgd zoals tekenen, schilderen, etsen en modeltekenen. In 2007 heeft hij de keuze gemaakt om serieuzer met het schilderen aan de slag te gaan. Momenteel volgt Kees de deeltijdopleiding schilderen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, België. Sinds november 2010 neemt hij deel aan de BKR (Bommelse Kunstroute). Naast deelname aan de Bommelse Kunstroute en de jaarlijkse open atelierroute Kunst Kiezel Klei exposeert Kees regelmatig op diverse locaties in het land.

Openingstijden

Op afspraak.

Contact


Kees van de Wal
Spie 4
5301 ZZ Zaltbommel
Nederland
Tel: 06 23 79 27 29

www.keesvandewal.nl
1717 dagen geleden bijgewerkt

Kees van de Wal Zaltbommel

Stuur een bericht naar "Kees van de Wal"