Saskia Griepink

Expositie is afgelopen

Kunstzaal Achterom

Tentoonstelling 16-09-2018 t/m 07-10-2018 > Haaksbergen
Saskia Griepink Kunstzaal Achterom
Agave. Olieverf. Sanneke Griepink
Saskia Griepink Kunstzaal Achterom (2)
Equilibrium Pastelkrijt door Saskia Griepink
Een expositie over de natuur in schilderijen en tekeningen door twee kunstenaars, tevens zussen: Saskia en Sanneke Griepink.

Op reis beleef ik het leven in zijn puurste vorm: ik ervaar met verbazing wat bijzonder is en leg vast door middel van foto’s en schetsen .( Zo schilderde ik een verziltte, tot op de nerf verweerde boom op het strand van Ko Chang in Thailand, met schaduwen van de bladeren op het zand. De stronken lijken op lichaamsdelen, spierbundels en krijgen zo iets menselijks en breekbaars, maar ook een weerbarstige kracht van het tegen alles in groeien.) Ik houdt van de sporen van leven in de planten en geweien, van nerven en zaden, scheuringen en indrukken.
Abstraherend en vrij in expressieve vorm en kleur maak ik van de schonkige stronken en voluptueuze geweien, die als een plant uit de kop van het hert groeien, een innerlijke wereld. Het uiterlijke wordt verinnerlijkt. Het verkent en onderzoekt de wereld van levende verschijningsvormen, de natuurlijke constructie van alles om ons heen wat wil groeien en zich plotseling , in zijn complexe verschijning aan ons openbaart. (Sanneke Griepink)

Een wesp bouwt een kunstwerk in een beeld wat ik buiten in de moestuin heb neergezet en het ziet er uit alsof het zo altijd is geweest. Het lijkt alsof de natuur zich aanpast aan de mens. De mens veranderd permanent al het leven op aarde. Hoe ingrijpend dit ook is, toch geloof ik in de flexibiliteit en de kracht van onze planeet. Er zou een andere natuur kunnen ontstaan waarin zich nieuwe levensvormen ontwikkelen. In mijn werk zoek ik naar overeenkomsten in vorm en kleur of naar vaste structuren of patronen die in het leven op aarde voorkomen en verbind deze met elkaar. Het golfpatroon wat ik zie in een schelp zie ik ook terug in de huid van een rups of in de golvende beweging van een dansjurk. Door een logische uitziende verbinding te maken tussen deze niet verwante vormen ontstaan er merkwaardige planten en dieren. Vreemde fantastische en bizarre groeivormen die wellicht in de toekomst echt deel uit gaan maken van onze wereld.

Het werk van kunstenaar Saskia Griepink bestaat uit assemblages, collages, schilderijen en tekeningen van een denkbeeldige organische wereld. Zij onderzoekt de relatie in vorm, textuur en kleur die in verschillende natuurlijke levensvormen voorkomen en verbind deze met elkaar. Door logische uitziende verbindingen te maken ontstaan er levensecht uitziende planten en bizarre groeivormen die wellicht in de toekomst echt deel uit gaan maken van onze wereld.

Saskia studeerde aan de Constantijn Huygens Academie voor Beeldende Kunst in Kampen en Artez Hogechool voor de Kunsten in Zwolle en behaalde haar diploma in de vrije schilderkunst, ruimtelijke vormgeving en kunsteducatie.
  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Saskia Griepink"