Stichting XXL Art

Expositie is afgelopen

Ku[n]st in Zicht Friesland & Groningen

Tentoonstelling 02-09-2012 t/m 06-10-2012 > Drachten
Stichting XXL Art Ku[n]st in Zicht Friesland & Groningen

Jurgen Leippert aan boord van Zeesleepboot Holland voor de kust van Terschelling.

De expositieruimte van het Fries Congrescentrum biedt XXL Art de gelegenheid om een unieke tentoonstelling in te richten: 35 Panorama’s van de provincies Friesland en Groningen worden in één overzichttentoonstelling bijeengebracht. In ca 90 meter loopt u langs de kust, van de kop van Texel tot aan de punt van Reide. 18 verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland werkten mee aan dit deel van het landelijke project, waaronder ook lokale bekendheden uit Groningen, Joost Doornik, Fokko Timersma, Aly van der Wal, en Friesland, Hans Arnout Swart en Margreet Boonstra. De schilderijen van Noord-Nederland zijn van 2 september t/m 6 oktober 2012 te zien in het Fries Congres Centrum te Drachten. De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 14 september om 15:30 uur.

Stichting XXL Art

Stichting XXL Art heeft als doel het initiëren, organiseren en uitvoeren van grootschalige projecten op het gebied van beeldende kunst.
Het huidige project is KU[N]STWERKEN.
Met de verzwaring van de Nederlandse kust (project Zwakke Schakels) zal over 10-20 jaar de kust zodanig opgehoogd en veranderd zijn, dat het achterland niet langer zichtbaar is. XXL Art legt het huidige beeld vast op doeken van 250 x 50 cm (panoramamodel) met een pool van internationaal gerenommeerde hedendaagse figuratieve kunstenaars. Zo’n 36 locaties worden vanaf een schip vastgelegd zodat het voor de toekomst bewaard blijft.

Contact


Stichting XXL Art
Watertorenplein 2-b
1051 PA Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6847735

www.xxlart.com
2122 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Stichting XXL Art"