Stichting XXL Art

Expositie is afgelopen

Ku[n]stwerken in Pulchri

Tentoonstelling 11-02-2012 t/m 04-03-2012 > Den Haag

Sinds 2008 is Stichting XXL Art bezig met Ku[n]stwerken, een project dat de gehele kustlijn van Nederland laat vastleggen door een groep nationale en internationale kunstenaars. De kustlijn gaat de komende jaren veranderen door het verstevigen en verhogen en zal nooit meer zijn zoals nu. Elke provincie wordt bezocht met een boot vanwaar de kunstenaars aan het werk gaan op panoramadoeken van 250 cm x 50 cm.

Het schilderen van provincie Zuid-Holland heeft vele mooie momenten en ervaringen opgeleverd. Kunstenaars staan niet elke dag op een boot te schilderen en dat bleek soms een grote uitdaging. Ondanks de niet alledaagse werkplek hebben de kunstenaars in een tijdsbestek van 5 uur de mooiste werken afgeleverd. De kunstenaars die hebben deelgenomen aan het schilderen van Zuid-Hollandse kustlijn zijn: Sigurd Wendland, André Krigar, Dorien van Diemen, Jürgen Leippert, Rob Jacobs, Ernst Voss, Jurriaan van Hall, Niels Smits van Burgst, Piet Groenendijk, Martin-Jan van Santen, Harold Schouten, Corinna Weiner. Anneloes Groot en Masja Pakvis voeren mee als regionale kunstenaars.

De panorama’s van Zuid-Holland worden van 11 februari t/m 4 maart 2012 tentoongesteld in Pulchri Studio in Den Haag.

Ku[n]stwerken in Pulchri
11 februari t/m 4 maart 2012
Lange Voorhout 15, Den Haag

www.xxlart.com

Stichting XXL Art

Stichting XXL Art heeft als doel het initiëren, organiseren en uitvoeren van grootschalige projecten op het gebied van beeldende kunst.
Het huidige project is KU[N]STWERKEN.
Met de verzwaring van de Nederlandse kust (project Zwakke Schakels) zal over 10-20 jaar de kust zodanig opgehoogd en veranderd zijn, dat het achterland niet langer zichtbaar is. XXL Art legt het huidige beeld vast op doeken van 250 x 50 cm (panoramamodel) met een pool van internationaal gerenommeerde hedendaagse figuratieve kunstenaars. Zo’n 36 locaties worden vanaf een schip vastgelegd zodat het voor de toekomst bewaard blijft.

Contact


Stichting XXL Art
Watertorenplein 2-b
1051 PA Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6847735

www.xxlart.com
2148 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Stichting XXL Art"