Klaashenk Blonk

Expositie is afgelopen

Gemengde technieken van Maaike Wijnands & Keramiek Klaashenk Blonk Kunst&Vorm

Tentoonstelling 23-04-2023 t/m 22-05-2023 > Dordrecht
Klaashenk Blonk Gemengde technieken van Maaike Wijnands & Keramiek Klaashenk Blonk Kunst&Vorm
Tekens aan de wand betreft vormen die in klei gemaakt tot keramiek objecten. Het prikkelt de geest de vormen te benoemen. Dat is het doel van de hele collectie gekleurd met (engobe) kleislib. Direct op de nog natte klei wat zich vermengd. Ik noem dat versleten pastelkleuren die een bepaald tijdpad hebben afgelegd, tevens een verwijzing naar de oorsprong. Klaashenk Blonk
Klaashenk Blonk Gemengde technieken van Maaike Wijnands & Keramiek Klaashenk Blonk Kunst&Vorm (2)
titel Rain maker.
De expositie van Maaike Wijnands betreft gemengde technieken. Zij volgde haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Haar kunst is vrolijk, eigenzinnig en soms ook esthetisch. De verbeelding van machines roepen vragen op, werkt het en wat gebeurt er. Zij is gefascineerd door mechanismen en beweging. In het merendeel van de werken treft men verbeeldingen van wielen, kabels, tandwielen en pijpen in bijzondere samenstellingen die bij nader inzien niet werken. De keramiek van Klaashenk Blonk draagt de titel Tekens aan de wand. Diverse vormen gekleurd met engobe getoond aan de muur prikkelt de fantasie het te benoemen.
Klaashenk Blonk Vrouwenpolder
Klaashenk Blonk Vrouwenpolder (2)
PROUD
Klaashenk Blonk Vrouwenpolder (3)
PROUD 1
Klaashenk Blonk Vrouwenpolder (4)
Gemengde techniek van Maaike Wijnands

Klaashenk Blonk beeldend kunstenaar/docent in de dicipline, keramiek-beelden-zeefdrukken. Het werk heeft een wisselend thema, maar wel een relatie tot figuratieve aspecten. Het thema Water&Vuur geeft een draagvlak voor een rijke verbeelding in keramiek. Werk in bezit van particulieren-Kunstuitleen-Musea. De huidige beeldtaal draagt de titel Tekens aan de wand en een serie objecten gemiddeld 50 cm hoog met de titel Proud een serie objecten die in relatie staan met Afrikaanse culturele wortels. Deze zijn ook opgenomen in galerie OpenArtExchange Schiedam.

Openingstijden

vrijdag t/m zondag 12.00-17.00 uur en op afspraak. www.kunstenvorm.info 06 50898654

Stuur een bericht naar Klaashenk Blonk