hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Boxtel
favorietenVerwijder uit favorieten
1 (4)

Ferdy Steger

Expositie is afgelopen

doorlopende expo

Tentoonstelling 01-01-2012 t/m 31-12-2012 > Boxtel

Living Art
www.livingart.nl

Ferdy Steger

  • Schilderkunst

Ferdy Steger werd in 1959 geboren in de hoofdstad van Brabant ‘s-Hertogenbosch. Vanaf zeer jonge leeftijd hanteert hij het penseel. Op 18 jarige leeftijd starten zijn eerste exposities. Het schilderen blijkt niet alleen leuk maar ook succesvol. Na zijn studie aan SintLucas en St Joost krijgt de reclamewereld de voorkeur. Hij blijft schilderen maar niet meer zo uitbundig. 23 jaar bouwt hij aan zijn reclamebureau dat al die tijd zeer succesvol is.
In 2002 verruild hij het grote bureau voor een reclame-netwerkorganisatie.Het reclamebureau wordt hierdoor eenvoudiger en het schilderen neemt ook meer en meer toe. De techniek en het gebruik van heldere kleuren worden steeds verfijnder.De schilderijen lijken te leven door de complementaire kleuren en vele lagen die op het doek worden gezet. Met grote vaart werkt hij in series van 6-7-8 schilderijen die laag na laag tot stand komen. Zonder plan of idee schildert hij vanuit intuïtie. Naarmate het schilderij vordert komt de ratio om de hoek en krijgt het schilderij zijn vorm.
Geïnspireerd door de expressionisten uit het begin van de vorige eeuw ‘Die Brücke en Der blaue Reiter en de Cobra beweging, volgt hij zijn eigen weg en eigen stijl.Vrolijkheid spat van het doek.
Steger zegt: ‘Kunst moet mensen blij maken, het moet mensen laten genieten’.

Ferdy Steger
Souverein 15
5283 BT Boxtel
Nederland
Tel: 0653935535

www.ferdysteger.nl

Ferdy Steger Boxtel

48 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Ferdy Steger"