Marx en Marx, Limburgse Kunst

Expositie is afgelopen

KiV St. Gerlach Sculpture

Tentoonstelling 10-06-2013 t/m 29-09-2013 > Landgoed Château St. Gerlach – Houthem St. Gerlach
Marx en Marx, Limburgse Kunst KiV St. Gerlach Sculpture
Cellist van Hennie Vermeijeren
Marx en Marx, Limburgse Kunst KiV St. Gerlach Sculpture (2)
Omhelzing van Léon Schellinx
Marx en Marx, Limburgse Kunst KiV St. Gerlach Sculpture (3)
Afrikaanse buffel van Paul Beckers
Maandag 10 juni t/m Zondag 29 september 2013
Landgoed Château St. Gerlach – Houthem St. Gerlach


KiV St. Gerlach Sculpture
Genieten van sculpturen omlijst door een uniek decor!


Op maandag 10 juni presenteert Stichting Kunst in Valkenburg (KIV) een nieuw evenement:
KiV St. Gerlach Sculpture. Een verrassende beeldenexpositie die tot en met 29 september plaatsvindt in het schitterende decor van landgoed Château St. Gerlach.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden doordat de stichting sinds 6 opeenvolgende jaren in maart het kunstevenement Kunst in Valkenburg in de schatkamers van de Gerlachuskerk organiseert. Een uitbreiding van de samenwerking met Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants resulteert in het organiseren van een beeldententoonstelling in de tuinen en park van Château St. Gerlach. De expositie is gratis te bezichtigen. Verspreid over het landgoed kunnen de bezoekers de sculpturen uit verschillende materialen (hout, steen, kunststof, cortenstaal, roestvrijstaal, terra cotta, etc.) van diverse kunstenaars uit binnen- en buitenland bewonderen.

KiV St. Gerlach Sculpture wordt georganiseerd door de initiatiefnemers van KiV: Marx en Marx Limburgse kunst en Giardino Galerie & Beeldentuin in samenwerking met Château St. Gerlach.

Kunstaanbieders:
• Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere beelden van Paul Beckers, Hennie Vermeiren en Léon Schillinx ten toon.
• Giardino Galerie & Beeldentuin beschikt over een uitgebreide collectie beelden van internationaal opererende kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Jos van Vreeswijk, Lies Arnold, Karin van de Walle, Lisa Pappon, Winke Besard, Joseph Cals, Lolke van der Bij en Saskia Pfaeltzer te bezichtigen.

Locatie(s):
Landgoed Château St. Gerlach op zich is al een bezoek waard. De imposante monumentale gebouwen omringd door park en tuinen is een unieke entourage waar de sculpturen volledig tot hun recht komen. Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden de speciale exposities bij de twee deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

Stichting KiV:
De gemeente Valkenburg aan de Geul wil kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Daarom is enkele jaren geleden de Stichting KiV in het leven geroepen. Daarin zijn twee gerenommeerde kunstgalerieën uit de gemeente vertegenwoordigd: Marx & Marx Limburgse kunst, en Giardino Galerie & Beeldentuin. Zij zorgen onder meer met de exposities in maart en de zomer voor de promotie van kunst en daarmee voor een kwaliteitsslag die Valkenburg wil maken.

Château St. Gerlach
Château St. Gerlach, de buitenplaats van Maastricht, bestaat uit een hotel met 58 hotelkamers en 39 hotelappartementen, een à la carte restaurant, een bistrot, Spa & Wellness St. Gerlach, een zwembad en diverse zalen en salons voor bijeenkomsten. Het landgoed met het uitgestrekte park, boerenkruidentuin, groentetuin, rozenhof, fruitgaard en wijngaard is gelegen in het Geuldal en gaat naadloos over in het schitterende natuurgebied Ingendael.
Marx en Marx, Limburgse Kunst Valkenburg
Marx en Marx, Limburgse Kunst Valkenburg (2)

Marx en Marx bestaat inmiddels al 20 jaar en handelt uitsluitend in aan Limburgs gerelateerde beeldende kunst.

Bij Marx & Marx kunt u niet alleen
terecht voor inkoop en verkoop van
Limburgse kunst, maar ook voor inlijstwerk,
taxaties, onderhoud, restauraties,
advies, bemiddeling, inrichting
van bedrijfscomplexen en ondersteuning
bij publicaties en/of presentaties.
Ook huren en huurkoop behoort tot
de mogelijkheden. Tekenend voor de
uitstekende service die Marx & Marx
biedt is de twee jaar durende inruilgarantie
die u ontvangt bij aankoop
van een kunstwerk en de gratis regeling
voor gespreide betaling. Dit alles
tegen zeer concurrerende prijzen.
Brengt u gerust eens vrijblijvend een
bezoek aan de galerie van de gebroeders
John en Frank Marx,

Openingstijden

zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Stuur een bericht naar Marx en Marx, Limburgse Kunst