favorietenVerwijder uit favorieten

Marx en Marx

Meer...
Expositie is afgelopen

Kunst in Valkenburg 2014

Tentoonstelling 15-03-2014 t/m 30-03-2014 > Houthem St. Gerlach

De kunst van het genieten in Valkenburg a/d Geul!

Op zaterdag 15 maart 2014 opent Kunst in Valkenburg (KIV) voor de 7e keer haar deuren. Deze unieke en kleinschalige kunstexpositie vindt tot en met zondag 30 maart dagelijks van 10 tot 17 uur plaats in de prachtige ruimtes van de kloostergang van Château St. Gerlach en de schatkamers van de St.-Gerlachuskerk.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2014 hopen we weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Zo wordt er werk van de bekende kunstenares Judith Krebbekx en kunstenaar Jacques Tange (kunstenaar van het jaar 2005) op KIV getoond. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar onze regio en daarmee ook naar KiV 2014!


Kunstaanbieders:
• Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Louis Wierts, Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Judith Krebbekx, Ron Weijers, Wil van der Laan, Marthe Hameleers, Jo Ramakers en Lei Molin ten toon.
• Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Arno Rutten, Josef Jan Michnia, Jos van Vreeswijk, Walter Brems, Christiaan Lieverse, Lothar Vigelandzoon, Frans van Straaten, Bregje Horsten en Karin van de Walle te bezichtigen.
• Gastexposanten Tevens worden er werken getoond van kunstenaars welke als gastexposant op KIV hun werken exposeren. Zo toont Maria Verstappen enkele grote schilderijen en Jan van den Bragt enkele van zijn speciale sieraden.
Locatie(s):

De locatie op zich is al een bezoek waard. De kunstexpositie vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem. Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

Stichting KiV:

De gemeente Valkenburg aan de Geul wil kunst toegankelijk maken voor een breed
publiek. Daarom is enkele jaren geleden de Stichting KiV in het leven geroepen. Daarin zijn twee gerenommeerde kunstgalerieën uit de gemeente vertegenwoordigd: Marx & Marx en Giardino Galerie & Beeldentuin. Zij zorgen onder meer met deze expositie voor de promotie van kunst en daarmee voor een kwaliteitsslag die Valkenburg wil maken.

Locatie: Norbertinessenhof 1, 6301 KM Houthem - Valkenburg aan de Geul

Geopend: zaterdag 15 maart t/m zondag 30 maart, dagelijks van 10 tot 17 uur.

Entree: € 5,-, inclusief toegang tot de Schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, en
de catalogus KiV 2014. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Inwoners van Valkenburg aan de Geul hebben recht op € 2,- korting bij de kassa van KIV op vertoon van hun identiteitsbewijs.

Meer weten? www.kunstinvalkenburg.nl.

Marx en Marx

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Sculptuur
  • Grafiek
  • Tekeningen

Marx en Marx bestaad inmiddels al 10 jaar en handeld uitsluiten in Limburgs gerelateerde kunst.

Bij Marx & Marx kunt u niet alleen
terecht voor inkoop en verkoop van
Limburgse kunst, maar ook voor inlijstwerk,
taxaties, onderhoud, restauraties,
advies, bemiddeling, inrichting
van bedrijfscomplexen en ondersteuning
bij publicaties en/of presentaties.
Ook huren en huurkoop behoort tot
de mogelijkheden. Tekenend voor de
uitstekende service die Marx & Marx
biedt is de twee jaar durende inruilgarantie
die u ontvangt bij aankoop
van een kunstwerk en de gratis regeling
voor gespreide betaling. Dit alles
tegen zeer concurrerende prijzen.
Brengt u gerust eens vrijblijvend een
bezoek aan de galerie van de gebroeders
John en Frank Marx,

Openingstijden

vrijdag-zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Contact


Marx en Marx
Reinaldstraat 39/41
6301 EB Valkenburg
Nederland
Tel: 043-6012560

www.marx-en-marx-kunst.nl
146 dagen geleden bijgewerkt

Marx en Marx Valkenburg

Stuur een bericht naar "Marx en Marx"