Nanette Smeets

Expositie is afgelopen

Terra: Voortdurend anders

Tentoonstelling 01-09-2018 t/m 27-09-2018 > Zoetermeer
Nanette Smeets Terra: Voortdurend anders
In september is het werk van Nanette Smeets, Herma Petraeus-Breuers en Sylvia Essenberg te zien in het TERRATORIUM onder de titel ‘Voortdurend anders’.

Het werk van Nanette is te herkennen aan de grafische beeldtaal. Op technisch vlak versmelten haar illustratie- en multimedia achtergronden. “De installatie ‘Raamwerk’, die speciaal werd gemaakt voor de expositie bij TERRA, doet denken aan de vele ramen in een flatgebouw. De ramen waarachter iedereen een eigen leven leidt. Het maakt de toeschouwer nieuwsgierig om actief naar binnen te gluren. Elk hokje bevat een fragment uit een verhaal

Het werk van Herma is een totaalconcept: ‘Kringloop van het leven, leven van de kringloop’. Door middel van portretten van mensen in verschillende levensfases, toont Herma de kringloop van het leven.

Tijdens de expositie in het TERRATORIUM, wil Sylvia de voortdurende beweging, verbinding en kwetsbaarheid laten zien. De spiraal is hier het uitgangspunt, waarbij meerdere cirkels beweging weergeven. Dit dynamische geheel geeft contrast aan maakt de cirkel rond. Sylvia werkte op panelen en heeft daarbij ook geëxperimenteerd met koffie.

KUNSTFOYER
Opening én toelichting op het werk
31-08-2018 van 16-18 uur

TERRATORIUM
tijden: wo t/m zo van 13-17 uur
adres: Dorpsstraat 12, Zoetermeer

www.terra-artprojects.com
Nanette Smeets Utrecht

Mijn werken zijn illustratief of drie dimensionaal. Ze zijn te herkennen aan de grafische beeldtaal en het verhalende karakter. De afwisseling van uitgewerkte details en abstractie dragen bij aan het vermogen om te spreken tot de verbeelding bij de toeschouwer.

Ik maak de toeschouwer graag nieuwsgierig of zet aan tot actie met mijn werelden en niet-bestaande wezens. In het resultaat wordt gespeeld met de schaal zodat de aanwezigheid van de wereld of het wezen daadwerkelijk beleeft wordt.

Mijn inspiratie komt voort uit associaties op bestaande vormen of gedrag waaruit nieuwe verhalen kunnen ontstaan.

Openingstijden

jaarlijks open tijdens de Open Atelier dagen van Ateliers Kersenboomgaard.
Zodra de datum voor het nieuwe jaar bekend is, plaats ik dag en tijd op deze website.

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Nanette Smeets"