Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

SCHITTERINGEN met Kees de Vries en Janine Schimkat

Tentoonstelling 16-08-2018 t/m 08-09-2018 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels SCHITTERINGEN met Kees de Vries en Janine Schimkat
Flame, Janine Schimkat
Galerie Franzis Engels SCHITTERINGEN met Kees de Vries en Janine Schimkat (2)
Challa, Janine Schimkat
Galerie Franzis Engels SCHITTERINGEN met Kees de Vries en Janine Schimkat (3)
Zoutrelief, Kees de Vries
Galerie Franzis Engels SCHITTERINGEN met Kees de Vries en Janine Schimkat (4)
Zout met koper
Op vrijdag 17 augustus van 17.00 - 19.00 uur "Meet and Greet" met de kunstenaars

Zijn we niet allemaal een beetje kraaien? Ondanks dat we al gauw roepen dat iets kitsch is als het glinstert en schittert? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg kunstenaars die zich hier niets van aantrekken, zoals Damien Hirst, Sarah van Sonsbeek, Anish Kapoor, Jeff Koons. En diamanten zijn nog steeds „a girl’s best friend”. Het is voor kunstenaars vaak toch een beetje gewaagd om zich te buiten te gaan aan glimmers. Maar Kees de Vries en Janine Schimkat weten op een hele authentieke wijze hun fascinaties een plaats te geven in hun werk. Kees de Vries is zijn hele kunstenaarsleven al geboeid door de schitteringen van zoutkristallen. Hij maakt wandsculpturen van schitterende zoutkristallen, laat zoutkristallen groeien tot borden en schalen, alsof je daar een grandioze maaltijd van kunt eten, en gebruikt de puurheid van de zoutkristallen als katalysator voor geoxideerd koper, marmer of beton. Janine Schimkat gebruikt de schitteringen in glaskralen als metafoor voor de waterdruppels waardoor kwallen, zee-anemonen en protozoa in het water gaan fonkelen. Deze zee-wezens zijn voor Janine Schimkat een niet-aflatende bron van inspiratie. De beeldtaal die zij gebruikt om deze fantastische gevarieerdheid van de natuur in haar werk met glazen objets-trouvés tot leven te brengen, is gewaagd en authentiek.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels