Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Attention Please, op 28 december vieren we dat er nog 6% op kunst zit. Zie de web-site HTTPS://www.franzisengels.nl

Tentoonstelling 22-11-2018 t/m 12-01-2019 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Attention Please, op 28 december vieren we dat er nog 6% op kunst zit. Zie de web-site HTTPS://www.franzisengels.nl
Palimpsest van Marian Bijlenga
Galerie Franzis Engels Attention Please, op 28 december vieren we dat er nog 6% op kunst zit. Zie de web-site HTTPS://www.franzisengels.nl (2)
Red Fragment van Marian Bijlenga
Galerie Franzis Engels Attention Please, op 28 december vieren we dat er nog 6% op kunst zit. Zie de web-site HTTPS://www.franzisengels.nl (3)
Karin Dekker, Pompillion
Galerie Franzis Engels Attention Please, op 28 december vieren we dat er nog 6% op kunst zit. Zie de web-site HTTPS://www.franzisengels.nl (4)
Werk gemaakt van visschubben
Galerie Franzis Engels Attention Please, op 28 december vieren we dat er nog 6% op kunst zit. Zie de web-site HTTPS://www.franzisengels.nl (5)
Karin Dekker, Factory 3D
Werk dat om aandacht vraagt. De van zachte materialen gemaakte werken van Marian Bijlenga staan in scherp contrast met de aan elkaar gelaste stukjes metaal van Karin Dekker. Het werk nodigt uit om van heel dichtbij te bekeken te worden en te ervaren hoe de open ruimtes tussen en achter de stukjes metaal of textiel een eigen leven gaan leiden naast het ritme en de patronen van het gebruikte materiaal.
Van Marian Bijlenga is er naast haar werken van textiel ook werk te zien uit de serie “collages van schuurpapier” en nieuw werk gemaakt van visschubben.
In het nieuwste werk van Karin Dekker zien we een hele nieuwe beeldtaal en techniek. Haar laatste serie bestaat uit kleine installaties samengesteld uit glas en gevonden materialen.
Het glas wordt van binnenuit beschilderd en betekend met diverse lakken, waardoor een gelaagde voorstelling ontstaat. Onderwerpen van de installaties zijn zeer uiteenlopend; van een industriële omgeving tot gevangen organen, kwetsbare oude mensen, lijntekeningen uit de Kabbala, eclectische energieën én striptekeningen.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Galerie Franzis Engels presenteert hedendaagse kunst van ruim 25 nationale en internationale kunstenaars in een modern pand in het centrum van Amsterdam. De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen. Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de internationale kunstwereld veroverd.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Stuur een bericht naar "Galerie Franzis Engels"