Galerie Franzis Engels

Meer...
Expositie is afgelopen

Serendipity

Tentoonstelling 28-03-2019 t/m 11-05-2019 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Serendipity

Pim Palsgraaf, Traces of existence 04

Galerie Franzis Engels Serendipity (2)

Pim Palsgraaf, VEBM werk 04

Galerie Franzis Engels Serendipity (3)

Pim Palsgraaf, VEBMwerk 04

Galerie Franzis Engels Serendipity (4)

Ulrich Haug, Bleileicht

Galerie Franzis Engels Serendipity (5)

Ulrich Haug, Ohne Titel

Pim Palsgraaf dompelt zich jaarlijks een maand onder in het ervaren en verwerken van wat hij ook maar aan materialen tegen komt in een oud, verlaten gebouw. Rondstruinend vindt hij materiaal dat hem inspireert om te interpreteren, te construeren, nieuwe bouwsels te maken alsof gebouwen, steden, zichzelf kunnen herhalen en vernieuwen. Zijn werk gaat vaak over de energie die steden hebben om te groeien, vervallen en zich steeds weer te opnieuw op te bouwen. Om hun plek ten koste van de natuur te veroveren.

Ook bij het werk van Ulrich Haug spelen de dingen die op zijn weg komen een grote rol. Stukken hout uit de omgeving van zijn woon- en werkplaats Waiblingen (Duitsland) roepen emotie en verbeelding op en worden tot geheimzinnig object verwerkt in was. Maar omdat hij niet alleen stukken hout en metaal in zijn wasobjecten verwerkt, vaak voorzien van ingekraste tekens, maar ook kruisbeelden, krijgt zijn werk opeens een heel andere lading en zet ons aan het denken over de betekenis van deze gevonden zaken. De kunstenaar heeft ons duidelijk meer te bieden dan een esthetisch wandobject.

Galerie Franzis Engels

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Galerie Franzis Engels presenteert hedendaagse kunst van ruim 25 nationale en internationale kunstenaars in een modern pand in het centrum van Amsterdam. De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen. Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de internationale kunstwereld veroverd.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Galerie Franzis Engels Amsterdam

Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.

Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Stuur een bericht naar "Galerie Franzis Engels"