Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Vincent de Boer en Katrien Vogel: Time in motion

Tentoonstelling 05-11-2020 t/m 20-12-2020 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Vincent de Boer en Katrien Vogel: Time in motion
Katrien Vogel en Vincent de Boer
In het werk van Vincent de Boer en Katrien Vogel speelt tijd een belangrijke rol.

Vincent de Boer probeert en herhaalt zijn beweging net zolang tot het juiste moment komt om zijn energie in één vloeiende beweging op papier te zetten. Als het idee er is, kan het soms weken, misschien wel maanden van herhaling van de beweging duren voordat hij zijn definitieve werk maakt. Ambachtelijkheid, zorgvuldigheid, beweging. Een kunstenaar waarbij alles moet kloppen, vanaf de inrichting van zijn atelier, de keuze van de materialen, de beweging van zijn arm, het moment moet gepakt worden. Met één vloeiende beweging van zijn kwast wordt het werk neergezet. De energie van het moment waarop de tekening gemaakt werd, vertelt of het werk gelukt is.

Katrien Vogel speelt met verhalen uit het verleden in een interpretatie naar het heden. Haar werk is gebaseerd op oude vormen en gebruiken, vertaald naar hedendaagse materialen en een eigentijdse beeldtaal. De vormen, vaak met een op het eerste oog overeenkomstige beweging als in de penseelstreken van Vincent de Boer, worden onderdeel voor onderdeel opgebouwd en met elkaar verbonden. Ze neemt haar tijd, de basis van haar werk wordt immers gelegd door beelden en gebruiken uit vroegere tijden. En dan kun je best je tijd nemen om je verhaal consciëntieus vorm te geven.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels