Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

A future now past

Tentoonstelling 21-01-2021 t/m 06-03-2021 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels A future now past
Maiscropa
Galerie Franzis Engels A future now past (2)
Sievert
Galerie Franzis Engels A future now past (3)
Centripetor
"Ja, dat is iets wat me ook intrigeert in je werk. Misschien ben je toch geen "gekke wetenschapper", maar eerder een soort archeoloog die uit de verre toekomst is gekomen en die materiële overblijfselen of "bewijzen" van onze hedendaagse beschaving met zich meebrengt die hij ergens heeft opgegraven in een poging om de mensheid in het begin van de eenentwintigste eeuw te begrijpen. Omdat deze man uit de toekomst op de een of andere manier betekenissen, functies en verbanden moet identificeren - wat niet altijd mogelijk is vanuit het verre toekomstperspectief - moet hij ze opnieuw uitvinden op basis van de weinige stukjes informatie die hij al heeft. Ik denk dat je werk daarom soms zowel archaïsch als futuristisch lijkt. En daar zie ik affiniteiten tussen jouw werk en dat van Panamarenko en Auke de Vries. Jullie lijken allemaal vanuit een min of meer externe positie over de hedendaagse maatschappij te praten, alsof jullie ons vanuit een heel ander perspectief bekijken en commentaar geven op de absurditeiten die jullie in onze cultuur ontdekken, en ons proberen te doorgronden - maar niet echt alles begrijpen, zodat jullie perspectief wat afwijkt. Maar dit "off" zijn is wat de werken zo fascinerend maakt. Dat is wat je werken zo "tussen in" doet lijken. Misschien kunnen ze daarom op zoveel verschillende manieren gelezen worden, op zoveel verschillende niveaus..."

Gérard Goodrow 2019
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels