Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

INTERSTELLAR

Tentoonstelling 02-08-2021 t/m 23-10-2021 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels INTERSTELLAR
Black balloon reprise, 190x115, Frederique Jonker
Galerie Franzis Engels INTERSTELLAR (2)
Fruitvliegjes, 115x115 cm. Frederique Jonker.
Marinke van Zandwijk en Frederique Jonker hebben elkaar gevonden in hun zoektocht naar de juiste stap om gedachten om te zetten in beeld, positie te bepalen en koers te zetten. Gedachten die losjes rondzweefden maar nog niet geland waren (en nu nog niet zijn…), in een gemeenschappelijk gevoel waarin bellen, en dan vooral zwarte bellen, een belangrijke rol spelen. Bij beiden kwamen de laatste jaren de zwarte bellen terug in hun gedachten en soms al in hun werk. Het proces waarin ze nu zitten, waarin ze ideeën die losjes rondzweven omzetten in concrete kunstwerken, zal op 2 september resulteren in de expositie ‘Interstellar’. Hierin zullen niet noodzakelijkerwijs de zwarte bellen een plaats vinden. Het eindpunt van de reis is nog niet bekend.

Op Vrijdag 3 september van 17.00 - 21.00 zijn Marinke en Frederique in de galerie aanwezig. Kom gezellig borrelen?
Op zaterdag 4 en zondag 5 september zijn we open van 11.00 - 18.00 uur vanwege de opening van het galerieseizoen. Voor meer info: Galleryviewer.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels