Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

High fired

Tentoonstelling 01-09-2022 t/m 15-10-2022 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels High fired
Joke Raes, porcelein
Galerie Franzis Engels High fired (2)
In the midst of pleasure, keramiek, Eileen Cohen Süssholz
Galerie Franzis Engels High fired (3)
Teetotum, ceramics, AnneMarie Laureys Ceramics
Galerie Franzis Engels High fired (4)
Corpus #8, glazed ceramic, Nathalie Campion
Galerie Franzis Engels High fired (5)
Foto Peter Cox, Porselein, Marga Knaven
Deelnemende kunstenaars: Anne Marie Laureys Ceramics, Deirdre McLoughlin, Eileen Cohen Sussholz, Joke Raes, Marga Knaven, Marja Kennis, Nathalie Campion en Reinier Lagendijk.Op zaterdag 03.09.2022 zal Wendy Gers (Conservator Moderne en hedendaagse keramiek, Keramiekmuseum Princessehof) om 16.00 uur de expositie officieel openen. U bent welkom!

Keramiek is hot! En niet alleen omdat het zo heet gebakken wordt, maar vooral omdat het zo’n fantastisch materiaal is met bijna onuitputtelijke mogelijkheden om een beeld te maken. Technieken en expressievormen zijn haast onbegrensd. Van spierwit tot gitzwart en alle kleuren ertussen in, mat of glanzend, figuratief of abstract, ambachtelijk, ruig of juist heel fijntjes, wat een kunstenaar ook maar bedenkt (en dat zijn vaak heel uitzonderlijke beelden) alles lijkt mogelijk met klei en porselein. Klei en porselein, het zijn magische materialen die van een ongevormde klomp onder de handen van de kunstenaar veranderen in wonderlijke sculpturen.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels