hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Tilburg
favorietenVerwijder uit favorieten
5 (26)

Dobbelsteen Grace van den

Expositie is afgelopen

Kunst-10-Daagse Bergen, op de Voert 18, in het atelier van Lieke Zwijsen

Tentoonstelling 17-10-2014 t/m 26-10-2014 > Tilburg

Digital paintings op de Kunst-10-Daagse
Van den Dobbelsteen te gast op de Voert in Bergen

Met zijn landelijke sfeer, de natuur en de ruimte is de Kunstboerderij aan de Voert 18 een bron van inspiratie. In één van de ateliers werkt de Bergse kunstenaar Lieke Zwijsen die hier haar werk exposeert tijdens de Kunst10-Daagse. Zwijsen heeft het idee opgevat om in haar atelier een gastkunstenaar uit te nodigen: de Tilburgse Grace van den Dobbelsteen, die in 2010 de Nationale Kunstprijs won. Van den Dobbelsteen heeft ervoor gekozen in Bergen haar nieuwste werk, haar digital paintings te tonen.

Zeggingskracht
In haar beeldende kunst was Van den Dobbelsteen voornamelijk actief met schilderen en fotograferen. Tot deze combinatie leidde tot het ontwikkelen van digitaal 'schilder'werk. Haar digital images, die zij vaak afwerkt op aluminium, hebben een unieke vormtaal en komen meestal stand op basis van haar fotografie of haar schilderijen, waar zij ook handmatig digitaal tekenwerk in verwerkt. De stukken hebben een puur karakter. Geen poespas, maar rake portretten, veelal geïsoleerd neergezet om zo de zeggingskracht van het beeld verder te benadrukken.

Lichaamstaal en mimiek
Van den Dobbelsteen is ook communicatie-adviseur. Vanuit de kijk op communicatie die zij hierdoor door de jaren heen heeft ontwikkeld, trekt ze de lijn door naar haar kunst. Ze laat zich sterk inspireren door non-verbaal gedrag. Het menselijke uitdrukkingsvermogen met al zijn vormen van mimiek en lichaamstaal raken haar, in elke mogelijke vorm. Dit leidt tot zeer eigen, boeiende interpretaties. Het werk is expressief, kleurrijk en figuratief van aard. Zij brengt haar nieuwe serie werk officieel naar buiten op de Bergse Kunst-10-Daagse van 17-26 oktober, op de Voert in het atelier van Lieke Zwijsen. www.gracevandendobbelsteen.nl.
http://www.dekunst10daagse.nl/exposanten-2014/?profiel=827

Dobbelsteen Grace van den

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Conceptueel
  • Diversen

Grace van den Dobbelsteen is winnaar van de Nationale Kunstprijs 2010.
Zij is kunstenaar in Tilburg, Noord-Brabant en in Westkapelle (Zeeland - op Walcheren, tussen Domburg en Zoutelande)

• Zij maakt vrij werk, maar werkt ook in opdracht.

• Relatiegeschenken:
Op basis van haar kunst maakt zij tevens relatiegeschenken in opdracht, op maat.

• Advies aan organisaties:
Grace van den Dobbelsteen is tevens eigenaar van Dobbelsteen Communicatie. Als communicatieadviseur en kunstenaar geeft zij bedrijven advies over het versterken van hun imago door middel van kunst.

• Na telefonische afspraak is er ook werk van haar te zien in Westkapelle (Walcheren) Zeeland. Tussen Domburg en Zoutelande, nabij Middelburg. Neemt u contact op voor informatie: nul zes, vijf 31 zeven 8 59 drie.


www.gracevandendobbelsteen.nl

Openingstijden

Om het werk te zien kunt u een afspraak maken: nul zes, vijf drie 1 78 593.
Of gaat u naar de website www.gracevandendobbelsteen.nl, u kunt ook contact opnemen per mail: info 'at' gracevandendobbelsteen 'punt' nl.

PERMANENTE EXPOSITIE van haar werk:
LOCATIE: Dosis (op een inspirerende plek, gevestigd in een voormalig pakhuis)
Gedempte Haven 1
Waalwijk.
OPEN: elke maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag geopend tot 17.00 uur.
BEZOEKEN EXPOSITIE BIJ DOSIS
Vrij entree.
Wilt u liever een afspraak maken voor een gezamenlijk bezoek aan de expositie, bij Dosis,
neemt u dan contact op.

EEN SELECTIE van haar kunst is -na afspraak- ook te zien:
- in Westkapelle (Z)
- in Tilburg (NBr), een serie abstracte werken bij Aa3 Accountants
- in Tilburg, tijdelijke expositie ter gelegenheid van de opening van het eerste Women Business Center (WBC) in de centrale bibliotheek (Bibliotheek Midden-Brabant) aan het Koningsplein.
- in Goirle (NBr): een serie digitale kunst; bij Topfysiotherapie Keyzer en Van Roon aan het Oranjeplein; op afspraak met Grace van den Dobbelsteen
- in Tilburg, tijdelijke expositie ter gelegenheid van de opening van het eerste Women

VRIJ BINNENLOPEN BIJ HET WOMEN BUSINESS CENTER (WBC) IN TILBURG
Van den Dobbelsteen exposeert samen met Gerna Scheepens in het 1e Women Business Center (WBC) in de centrale bibliotheek (Bibliotheek Midden-Brabant) in Tilburg, adres: Koningsplein. De expositie wordt gehouden ter gelegenheid van de opening van het WBC. Geïnspireerd op vrouwen en business, binnen haar thema non-verbale communicatie, speciaal voor de opening maakte Grace enkele nieuwe werken.

Neemt u contact op voor meer informatie.
Mailadres: info (at) gracevandendobbelsteen (punt) nl.

Dobbelsteen Grace van den
Koningshoeven 38
5018 AB Tilburg
Nederland
Tel: nul zes vijf drie 178 593

www.gracevandendobbelsteen.nl

Dobbelsteen Grace van den Tilburg

Kunst - beeldende kunst - Grace van den Dobbelsteen - Tilburg - T nul zes 5 drie een 78593. info[at]gracevandendobbelsteen[punt]nl. Permanente exposities in Tilburg, Waalwijk, Goirle (NBr), minigalerie op afspraak in Westkapelle (in Zeeland, tussen Domburg en Zoutelande op Walcheren, nabij Middelburg.)

Twitter berichten


648 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Dobbelsteen Grace van den"