artemisia in kunstzaken

Expositie is afgelopen

‘in rust herinnerde emotie’ litho’s & schilderijen made in China, Zwanenburg, Leeuwarden & Goutum Herman Noordermeer

Tentoonstelling 10-01-2013 t/m 16-02-2013 > Leeuwarden
artemisia in kunstzaken ‘in rust herinnerde emotie’ litho’s & schilderijen made in China, Zwanenburg, Leeuwarden & Goutum Herman Noordermeer
Herman Noordermeer
Titel. Dromend
Jaar. 2010
Afmeting. 100 x 100 cm
Techniek. Olieverf op paneel
artemisia in kunstzaken ‘in rust herinnerde emotie’ litho’s & schilderijen made in China, Zwanenburg, Leeuwarden & Goutum Herman Noordermeer (2)
Herman Noordermeer
Titel. Verloren Gezicht no 2
Techniek. Offsetdruk
Afmeting. 110 x 75
Jaar. 2012
Het werk van Herman Noordermeer is weinig te zien in eigen land. In het buitenland wordt het hooglijk gewaardeerd, het is te vinden in diverse buitenlandse musea. Zijn buitenlandervaringen heeft Noordermeer kort geleden uitgebreid; van 1 t/m 30 november jl. was hij op hun verzoek en kosten, artist in residence in Guanlan Printmaking Base in Shenzhen, een plaats ten noorden van Hongkong. Te midden van een indrukwekkend internationaal gezelschap ( 7 nationaliteiten), waaronder mr. Peter Ford en Dan Weldon, heeft Herman Noordermeer daar, met zijn ‘eigen’ werkplaatsassistenten, 3 prenten gemaakt, waarvan 2 litho’s en 1 offsetdruk. De laatste techniek was voor Herman Noordermeer nieuw.
Artemisia in kunstzaken is trots dit nieuwe werk te kunnen en mogen exposeren.

Noordermeer ’s manier van werken kan gekarakteriseerd worden als een constante stroom van tekeningetjes en notities waaruit langzaam " beelden" ontstaan. Deze beelden lijken bevroren momenten , maar er ontstaan verschillende betekenislagen welke een symbolische betekenis suggereren. Al zijn werken vertellen een verhaal dat niet altijd gemakkelijk is te lezen. Veel is verscholen en blijft verborgen . Terugziend op zijn werk tot nu toe zegt hij: “ Het zijn beelden die een interactie lijken te zijn tussen sterfelijkheid en onsterfelijkheid.”

Visualisatie, het zichtbaar maken, speelt een belangrijke rol in het werk van Herman Noordermeer. Belangrijke elementen hierbij zijn: het beeld, de betekenis, hun onderlinge relatie en de indruk die het beeld nalaat.
Materiaalbehandeling en het materiaal zelf zijn hierbij minder van betekenis. Herman Noordermeer is geïnteresseerd in het idee. Het concreet vormgeven van dat idee, is wat hem boeit. Naast lithograferen , schildert Herman Noordermeer met olieverf in zeer sobere kleuren waarbij hij glacerende lagen verf over elkaar gebruikt.

zaterdag 12 januari 16.00 uur opent Bouwe Hellinga, voorzitter Grafisch Atelier Friesland de expositie.
artemisia in kunstzaken Leeuwarden

Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook, op bescheiden schaal, sculpturen

Openingstijden

do, vr & za: 12.30 - 17.00 uur
en op afspraak

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Sieraden
  • Textiel

Stuur een bericht naar artemisia in kunstzaken