artemisia in kunstzaken

Expositie is afgelopen

Touch my heart by beauty

Tentoonstelling 31-05-2018 t/m 30-06-2018 > Leeuwarden
artemisia in kunstzaken Touch my heart by beauty
Liesbet Tol
Nature 9
olieverf en krijt op doek
105 x 115 cm
artemisia in kunstzaken Touch my heart by beauty (2)
Giorgi Shengelia
Seascapes
acrylverf op doek
120 x 100 cm
artemisia in kunstzaken Touch my heart by beauty (3)
Giorgi Shengelia
Seascapes
acrylverf op doek
100 x 120 cm
artemisia in kunstzaken Touch my heart by beauty (4)
Liesbet Tol
Nature 7
olieverf en krijt op doek
95 x 100 cm
CH2018 vraagt om bezinning op kunst en op het programma. Geraakt door een betoog van de cultuurfilosoof Alain de Botton, en zijn uitspraak ‘touch my heart’, aangaande de rol van kunst, werd dat het uitgangspunt voor het hele jaar. Iedere expositie benadert dit gegeven vanuit een ander standpunt.

De deelnemende kunstenaars uit ‘de stal’ van artemisia zijn allemaal gevraagd een kunstenaar te bedenken waarmee ze graag zouden willen exposeren omdat hun werk qua thema aansluit bij hun eigen werk, maar waarvan de werkwijze totaal anders is.
Touch my heart by beauty is de derde expositie in een serie van 8.

In deze tentoonstelling laat Liesbet Tol zich sterk inspireren door haar omgeving en vaak is dat door de natuur.
Zij benadrukt in haar schilderijen de patronen en kleuren die zij opmerkt in bos, aan zee of in het weiland en abstraheert en versterkt dit tot een ritmisch geheel. Overal kan zij schoonheid in ontdekken en eenmaal bezig in haar atelier komt het werk los van de realiteit en vormt een eigen compositie. Het werk wordt impulsief opgezet maar bedachtzaam uitgewerkt, laag over laag, tot het af is.
De diversiteit in vorm, afmeting, kleur en materiaalgebruik is groot; Liesbet’s werk varieert van enigszins figuratief tot puur abstract; haar kleurgebruik van rustige grijstinten tot knalgeel en groen, net als in de natuur.

Liesbet nodigde Giorgi Shengelia (Sokhumi, Georgie, 1977) uit om samen met haar deze expositie invulling te geven.
Als kind van een beroemd Georgisch kunstenaar (die een oeuvre-onderscheiding kreeg van de vorige Georgische president) is kunst Giorgi met de paplepel ingegoten.
Giorgi zelf is ook erg talentvol, al op negen jarige leeftijd won hij de tweede prijs in een internationale kunstwedstrijd/expositie van Unesco in Amerika.
Giorgi volgde zijn opleiding in Tbilisi (hoofdstad van Georgie). Eerst het Kunst College en vervolgens de Kunst Academie. Hier heeft hij op de klassieke manier leren schilderen en tekenen. Hij studeerde af in de richting Glas Design / Glas in lood.
Zolang Giorgi zich kan herinneren is zijn passie het creëren en het visueel toonbaar maken van zijn ‘wereld’, die voornamelijk bestaat uit beelden die hij vanuit het geheugen schildert. Deze beelden vloeien voort uit de materie waar hij mee werkt. Giorgi’s expressieve stijl, kent een grote diversiteit. Kenmerkend voor zijn werk is wel zijn goede gevoel voor kleurcombinaties. De zwarte lijn zien wij vaak terug in zijn werk; sporen van zijn studie Glas in lood.
De nu in Bergen wonende kunstenaar heeft een losse en vrije manier van schilderen. Hij experimenteert veel met verschillende soorten materialen.
artemisia in kunstzaken Leeuwarden

Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook, op bescheiden schaal, sculpturen

Openingstijden

do, vr & za: 12.30 - 17.00 uur
en op afspraak

Stuur een bericht naar "artemisia in kunstzaken"