hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Rotterdam
favorietenVerwijder uit favorieten
32 (61)

Jeanne Rombouts

Expositie is afgelopen

De natuur, een stil geluk, Kunsthal Boschveld Den Bosch

Tentoonstelling 14-12-2014 t/m 11-01-2015 > Rotterdam

De natuur, een stil geluk
Tekeningen, schilderijen, foto's en prenten van natuur en cultuurlandschappen
Op zondag 14 december opent om 15u de tentoonstelling De natuur, een stil geluk in

Kunsthal Boschveld
Paardskerkhofweg 14
,5223 AJ Den Bosch

Op deze eindejaarstentoonstelling staat vooral de natuur centraal.Twaalf kunstenaars stellen tentoon die aandachtig om zich heen kijken, die geboeid de werkelijkheid, de stille poëzie van de natuur maar ook de stad tot onderwerp van hun kunst hebben genomen.
De kunstenaar Marie-José Ammann laat zich voortdurend weer inspireren door de natuur in haar directe omgeving, de bossen in Rosmalen, en het park nabij haar atelier, en zet haar waarnemingen om in boeiende patronen en abstracte doeken. Keetje Lindners tekeningen – schuren in het landschap – zijn serene observaties van het platteland. In het verleden exposeerde zij in galerie Mokum in Amsterdam en deed aan een groepstentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum voor moderne Kunst in Arnhem.
Maria Klerx op haar beurt maakt foto’s en video’s van berglandschappen in Nepal, zij is gegrepen door de rauwe zuiverheid van wind, water en bossen. Daarnaast probeerde zij het berglicht te vangen in haar zeefdrukken.

Jeanne Rombouts en Chung werkten onlangs mee aan een drukbezochte tentoonstelling in Pictura, Dordrecht en tonen in Kunsthal Boschveld getekende impressies van landschap en menselijk lichaam.

Theo Barten werd bekroond als vormgever en treedt volgend jaar met een serie van 25 tekeningen van stadslandschappen naar buiten in galerie Vennix, waarvan er hier drie te zien zijn.
Het werk van Maartje Frenken werd eerder geëxposeerd in galerie Vennix en op de Realisme-beurs. Frenkens werk hing ook in Museum de Wieger in Deurne.
Susan Reijnders won in 2013 met haar werk een prijs op de Shenzhen biënnale in het museum van Guan Shanyue in China en laat nu tekeningen van planten en bloemen zien. Doran Cruijsen toont tekeningen waarin de natuur en ruimtelijke fantasieën over de cultuur dooreenlopen, zij exposeerde eerder tijdens de Zomerexpo in het Haags Gemeentemuseum, net als Marja Sterck die foto’s laat zien. Zij wordt vooral in beslag genomen door de werking van licht en laat zich inspireren door mens en dier.
Goud- en edelsmid Anton Schrauwen toont sieraden. Hij is actief op kunstfestivals en deed mee met Galandart, België.
Van der Vegt, eens leerling van Mathijs Rölling, exposeerde eerder werk in o.a. het Noordbrabants Museum en de Markiezenhof in Breda en toont nu bloemschilderijen en vazen.
Een tentoonstelling waarin abstractie en realisme soms samenkomen, maar waarin altijd de werkelijkheid centraal wil staan.

Jeanne Rombouts

  • Tekeningen

Links:
http://partners-galerie.weebly.com

www.rotterdamsekunstenaars.nl

http://www.youtube.com/watch?v=7ZEDoJp6p1Q

Jeanne Rombouts
Postbus 154
3000 AD Rotterdam
Nederland


67 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Jeanne Rombouts"