New Place Art Gallery

Expositie is afgelopen

Grafiek is eindeloos. Tine Weissenbach

Tentoonstelling 01-03-2011 t/m 01-12-2012 > Den Bosch
New Place Art Gallery Grafiek is eindeloos. Tine Weissenbach
Geboorte, looddruk, 2011. TIne Weissenbach
De inspiratie van de Nederlandse kunstenaar Tine Weissenbach ligt bij de mens in al zijn beweging en houding. Ze probeert rust en evenwicht uit te dragen door middel van grafiek. Tine heeft haar studie Schilderen en Grafiek aan de Academie van Schone Kunsten in Arendonk, Belgie met goed gevolg afgerond met vier eervolle vermeldingen.

"Ik zoek naar rust en evenwicht op doek en papier. Mijn motto is: minder is meer. Mijn kunst is een experiment met materialen, composities en kleuren", verklaart de kunstenaar haar visie.
De kunstwerken van Tine hebben ongetwijfeld een unieke en magische uitstraling bereikt door deskundig gebruik van moderne diepdruktechnieken, die zijn gebaseerd op middeleeuwse graveertechnieken.

Het graveren in metalen platen en werken met zuren is de basis voor de kunstenaar. Daarnaast experimenteert Tine met veel andere materialen zoals roest, houtlijm, carborundum in haar zoektocht naar nieuwe manieren om met de verbeelding van het publiek te spelen.

De Nederlandse galerie New Place art gallery combineert dapper verschillende stijlen en richtingen, componeert beeldhouwwerken, grafiek, fotografie en schilderkunst, en creeert bijzondere exposities.

Wij zien kunstwerken van verschillende kunstenaars als een substantie en proberen door kunstwerken de eindeloze beweging rondom ons, de diepte van gedachtes, het belang van het verleden, het geluk van hedendag en de inspiratie van de toekomst uit te drukken.

De voorkeur gaat uit naar kunstwerken met een diepe filosofische betekenis, die niet alleen aantrekkelijk zijn vanwege het bijzondere creatieve idee, maar ook door de verborgen betekenis, die men alleen ziet door het kunstwerk aandachtig te bestuderen.

Openingstijden

Donderdag 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 14:00 - 17:00 uur
Zaterdag 14:30 - 17:30 uur
en op afspraak

Contact

New Place Art Gallery
Verwersstraat 45
5211 HT Den Bosch
Nederland
Tel: +31 (0) 681148717

www.new-place-gallery.com

4355 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Grafiek
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel

Stuur een bericht naar New Place Art Gallery