Galerie LWW

Expositie is afgelopen

Han van der Mijn: Binnenkant Buitenkant

Tentoonstelling 20-10-2012 t/m 17-11-2012 > Amsterdam
Galerie LWW Han van der Mijn: Binnenkant Buitenkant
Galerie LWW Han van der Mijn: Binnenkant Buitenkant (2)
Galerie LWW Han van der Mijn: Binnenkant Buitenkant (3)
Galerie LWW Han van der Mijn: Binnenkant Buitenkant (4)
In Han van der Mijns schilderijen en tekeningen komen de ervaringen die hij als verpleegkundige in de terminale zorg heeft opgedaan terug: de oppervlakte van de huid en de onderhuidse lagen, de verwond(er)ing, het lijden, de angst, de verzoening, het niet-zichtbare.
De overgang tussen waken en slapen en tussen leven en doodgaan: het onnoembare schemergebied waarin de tijd stil gestold is.
Het zijn niet direct vrolijk stemmende thema’s en de intensiteit waarmee ernaar wordt gezocht levert vervreemdende beelden op: koppen zonder ogen of monden, zichtbare hersendelen, verwrongen ledematen.
Solitaire figuren, die vanuit de materie opduiken, eenzaam in hun kader, vastgeklonken op het tweedimensionale vlak.
Han van der Mijn spreekt van “impressies” (indrukken van een leven, semidoorzichtige schaduwfiguren, schetsmatig aangezette contouren) of van “pathologisch realisme”.
Acryl (en soms olieverf) en gips, krijt, inkt of papier-maché zijn de materialen. In dunne transparante lagen wordt zo een werk opgebouwd, laag over laag, kleur en tegenkleur, weggepoetst, verruwd, met water bespoten, met de vuurbrander bewerkt.
Deze manier van werken biedt volop mogelijkheden om, met elkaar gecombineerd, een “huid” te creëren.

Han van der Mijn (1957) volgde de Kunstacademie Haarlem. Hij is freelance artdirector bij La Luz Events en organiseert workshops. Hij exposeerde eerder o.a. bij Loods 6 en Galerie STORM, beide in Amsterdam.

Han van der Mijn exposeert van 20 oktober t/m 17 november 2012
Galerie LWW Amsterdam

Galerie LWW richt zich op hedendaagse beeldende kunst. Zij toont jonge en net afgestudeerde kunstenaars, maar ook oudere, opgeleide en autodidactische, uit alle disciplines. Doordat de kunstenaars het gehele spectrum van de beeldende kunsten vertegenwoordigen en vanuit verschillende opvattingen werken, ontstaat over het gehele jaar een afwisselend beeld in presentatie.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag, 14.00 - 17 uur

Contact

Galerie LWW
Eerste Bloemdwarsstraat 5c
1016 KR Amsterdam
Nederland
Tel: 020-3795991

www.galerielww.nl

3999 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Galerie LWW