Galerie LWW

Expositie is afgelopen

Lizan van Dijk: Enclosure. schilderijen

Tentoonstelling 10-09-2011 t/m 15-10-2011 > Amsterdam
Galerie LWW Lizan van Dijk: Enclosure. schilderijen

Enclosure 2

Galerie LWW Lizan van Dijk: Enclosure. schilderijen (2)

Enclosure 3

Galerie LWW Lizan van Dijk: Enclosure. schilderijen (3)

Enclosure 4

Galerie LWW Lizan van Dijk: Enclosure. schilderijen (4)

Enclosure 5

Galerie LWW Lizan van Dijk: Enclosure. schilderijen (5)

Enclosure 6

Galerie LWW Lizan van Dijk: Enclosure. schilderijen (6)

Enclosure 7

Lizan:
“Inhoud en vorm zijn voor mij synoniem aan binnenwereld/buitenwereld. Iets in de buitenwereld intrigeert mij en door deze impressie uit te werken, wordt zij blijvend deel van mijn binnenwereld.
Dit zichtbaar maken op het doek van mijn binnenwereld gebeurt in fases. Laag na laag bouw ik aan de uiteindelijke vorm. Ik gebruik daarvoor die technieken en materialen die daartoe geëigend zijn. Mijn grotendeels abstracte werken bestaan uit veel uiteenlopende materialen, maar de dragende factor is de acrylverf.
Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Deze stroom brengt mij dichterbij datgene wat het doek van mij wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen. De spanning die dit opwekt vindt zijn weerslag op het doek.
Mijn doeken kunnen een harde contrasterende sfeer uitstralen. Mijn meer diffuse werken kunnen bij de toeschouwer een behoefte oproepen om te weten wat er achter dat diffuse licht schuilt.
Deze werken zijn beiden een aspect van mijn wezen. Zij zijn wat groot uitgevallen visitekaartjes. De toeschouwer kan gerust zijn: wat op deze visitekaartjes staat, zijn geen holle woorden. Zij staan garant voor een wezenlijke ontmoeting”.
Lizan van Dijk studeerde aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam, exposeerde op veel plaatsen en geeft schilderlessen en workshops. Ze werkt wisselend vanuit haar ateliers in Zuid-Frankrijk en Haarlem.

Galerie LWW

Galerie LWW richt zich op hedendaagse beeldende kunst. Zij toont jonge en net afgestudeerde kunstenaars, maar ook oudere, opgeleide en autodidactische, uit alle disciplines. Doordat de kunstenaars het gehele spectrum van de beeldende kunsten vertegenwoordigen en vanuit verschillende opvattingen werken, ontstaat over het gehele jaar een afwisselend beeld in presentatie.

Openingstijden

woensdag t/m zaterdag, 14.00 - 17 uur

Contact


Galerie LWW
Eerste Bloemdwarsstraat 5c
1016 KR Amsterdam
Nederland
Tel: 020-3795991

www.galerielww.nl
1894 dagen geleden bijgewerkt

Galerie LWW Amsterdam

Stuur een bericht naar "Galerie LWW"