favorietenVerwijder uit favorieten

Rens Hoekstra

Meer...
Expositie is afgelopen

Alles van de Straat

Tentoonstelling 15-06-2012 t/m 01-07-2012 > Leeuwarden
Rens Hoekstra Alles van de Straat

Schilderij "De Buorren" van Rens Hoekstra 100 x 100 cm, olie op doek €1100

Rens Hoekstra Alles van de Straat (2)

Affiche expositie Alles van de Straat in Fries Museum aan de Turfmarkt te Leeuwarden

Rens Hoekstra Alles van de Straat (3)

Fries Museum Turfmarkt 11 te Leeuwarden

Binnenkort wordt het casco van het nieuwe Fries museum op het Zaailand in Leeuwarden opgeleverd. Dan sluit de vestiging aan de Turfmarkt. Voor de heropening moeten we nog wachten tot september 2013 . Voordat de prachtige nieuwe tentoonstellingsruimten in gebruik kunnen worden genomen moet het bouwvocht er uit trekken. Terwijl het personeel de collectie verhuisklaar maakt neemt een groot aantal creatieve talenten uit Friesland met 1 werk deel aan de groepsexpositie ALLES VAN DE STRAAT.

Op vrijdag 15 juni wordt deze manifestatie geopend.

Dit schilderij en het werk van de andere exposanten is nog te zien tot en met zondag 1 juli. Daarna sluit het "oude" Fries Museum zijn deuren voor het publiek. Voor de gelegenheid is de tunnel (onderdoorgang) in het huidige onderkomen omgedoopt in De Straat. Ik heb me voor mijn bijdrage laten inspireren door de Buorren in Akkrum.

Rens Hoekstra

  • Schilderkunst

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)

Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.

Rens Hoekstra Akkrum (3)

Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"