favorietenVerwijder uit favorieten

Rens Hoekstra

Meer...
Expositie is afgelopen

Permanente tentoonstelling schilderijen Rens Hoekstra BY ÚS

Tentoonstelling 19-08-2014 t/m 06-07-2016 > Leeuwarden
Rens Hoekstra Permanente tentoonstelling schilderijen Rens Hoekstra BY ÚS
Rens Hoekstra Permanente tentoonstelling schilderijen Rens Hoekstra BY ÚS (2)

Schilderij Door de Holwerderbalg van Rens Hoekstra

In restaurant BY ÚS in Leeuwarden is een nieuwe permanent wisselende expositie ingericht van het werk van Rens Hoekstra. Een gerenomeerd specialiteitenrestaurant waar je echt " Uit de Kunst" kunt eten. Douwe van der Lei behoort in Friesland tot de topkoks. Ypie Tjeerdsma is een perfecte gastvrouw en een uitstekende sommelier.
TIP: Reserveer een tafeltje, geniet van menu en wijnkaart en laat je daarbij niet teveel afleiden door mijn schilderijen!
http://www.restaurantby-us.nl/

Rens Hoekstra

  • Schilderkunst

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)

Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.

Rens Hoekstra Akkrum (3)

Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"