favorietenVerwijder uit favorieten

Rens Hoekstra

Meer...
Expositie is afgelopen

Duo expositie schilderijen Rens Hoekstra en ruimtelijke objecten van Cobi Leenstra in Akkrum

Tentoonstelling 23-09-2017 t/m 01-10-2017 > Akkrum
Rens Hoekstra Duo expositie schilderijen Rens Hoekstra en ruimtelijke objecten van Cobi Leenstra in Akkrum

Schilderij "Regenachtige Tourdag" van Rens Hoekstra 60 x 140 cm olie op doek

Rens Hoekstra Duo expositie schilderijen Rens Hoekstra en ruimtelijke objecten van Cobi Leenstra in Akkrum (2)

Intrigerende creaties van Cobi Leentjes met restmateriaal

Rens Hoekstra Duo expositie schilderijen Rens Hoekstra en ruimtelijke objecten van Cobi Leenstra in Akkrum (3)

Werk van Cobi Leentjes ook te zien tijdens mijn Open Atelierdagen

AKKRUM – Op 23, 24 en 30 september en 01 oktober 2017 opent Friese schilderes Rens Hoekstra van 11.00 tot 18.00 uur de deuren van haar atelier voor een ieder die haar meest recente werk wil zien. Zij nodigt U graag uit om in deze laatste twee weekenden van september in haar atelier aan de Feansterdyk 27 in Akkrum te komen kijken. Bij die gelegenheid toont zij de doeken die ze in deze zomermaanden heeft geschilderd. Werk dat nog niet eerder ten toon gesteld is.
Cobi Leentjes (Leeuwarden) exposeert dan ook haar verrassende en intrigerende ruimtelijke creaties van restmaterialen. Gedurende de gehele maand november is haar werk nog te zien tijdens Ameland kunstmaand https://www.kunstmaandameland.com/kunstenaarsoverzicht/cobi-leentjes.

Rens vertelt u ook graag meer over haar schildercursussen en workshops, waaraan al veel schilders uit de regio deelnemen. De tentoonstelling van haar grotere doeken bij Postma Interieur in Drachten is doorlopend te zien.

Rens exposeert kleiner werk tijdens Art Super Hemrik in de Witte Kerk van 28 oktober t/m 10 december 2017. Voor meer info over haar producten: www.renshoekstra.nl

Rens Hoekstra

  • Schilderkunst

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)

Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.

Rens Hoekstra Akkrum (3)

Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"