Rens Hoekstra

Expositie is afgelopen

Open atelier/ expositie schilderijen Rens Hoekstra in Akkrum

Tentoonstelling 21-09-2019 t/m 29-09-2019 > Akkrum
Rens Hoekstra Open atelier/ expositie schilderijen Rens Hoekstra in Akkrum
Rens Hoekstra Open atelier/ expositie schilderijen Rens Hoekstra in Akkrum (2)
Rens aan het werk
Rens Hoekstra Open atelier/ expositie schilderijen Rens Hoekstra in Akkrum (3)
Cultuur blijft in Akkrum op de menukaart.
De laatste twee weekenden van september vormen voor schilderes Rens Hoekstra uit Akkrum traditioneel de opmaat naar het nieuwe kunstseizoen.
Tijdens haar Open Atelier dagen toont ze het werk dat het voorjaar en de zomer aan haar omvangrijke oeuvre is toegevoegd. Nog voor dat dit elders te zien is geweest.
Voor het eerst maakt Rens daarbij gebruik van de fraaie nieuwe expositieruimte naast haar atelier aan de Feansterdyk 27.
Daarin wordt ook glaskunst getoond van een gerenommeerde Friese mede-exposante.
Bij de opening tijdens het Kunst en Theaterfestival te Akkrum op 21 september zijn er vanaf 15:00 uur optredens van Zangkwartet Terherne.
Het atelier is een van de twintig locaties van dit festival in Akkrum/Nes.
Tijdens Culturele Hoofdstad 2018 liet dit dorp zich met het onvergetelijke “Meet Me At The Fountain” eerder van haar beste kant zien.
Parallel met de expositie biedt Rens interessante korting op een deel van haar vaste collectie bij Postma Interieur Drachten. Zie ook: www.renshoekstra.nl.
Rens vertelt graag over de mogelijkheden om vanaf 7 oktober bij haar een cursus acrylschilderen te volgen of deel te nemen aan workshops.
Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)
Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.
Rens Hoekstra Akkrum (3)
Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"