Rens Hoekstra

Expositie is afgelopen

Schilderijen Rens Hoekstra tijdens Kunstbeurs Nienoord te Leek (op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe)

Tentoonstelling 12-10-2019 t/m 13-10-2019 > Leek
Rens Hoekstra Schilderijen Rens Hoekstra tijdens Kunstbeurs Nienoord te Leek (op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe)
Deel van mijn stand met klein en groot werk op Nienoord
Rens Hoekstra Schilderijen Rens Hoekstra tijdens Kunstbeurs Nienoord te Leek (op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe) (2)
Klaar met inrichten stand.
Rens Hoekstra Schilderijen Rens Hoekstra tijdens Kunstbeurs Nienoord te Leek (op de grens van Friesland, Groningen en Drenthe) (3)
Landgoed Nienoord te Leek
Een representatieve selectie van recent werk van mij is dit weekend te zien in het schitterend gelegen Museum Nienoord te Leek.
Een bezoekje waard, want de beurs exposeert werk van 32 toonaangevende kunstenaars uit Noord- Nederland.
Niet alleen schilderijen, maar ook beelden, ander ruimtelijk werk, keramiek, glaswerk, fotografie, textielkunst en edelsmederij.
Geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Zie: www.museumnienoord.nl
Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)
Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.
Rens Hoekstra Akkrum (3)
Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"