Rens Hoekstra

Laatste week

Open Atelierdagen Rens Hoekstra

Tentoonstelling t/m 26-09-2021 > Akkrum
Rens Hoekstra Open Atelierdagen Rens Hoekstra
Rens Hoekstra Open Atelierdagen Rens Hoekstra (2)
Rens Hoekstra Open Atelierdagen Rens Hoekstra (3)
"Silerij"
Rens Hoekstra Open Atelierdagen Rens Hoekstra (4)
"Fryslân 2021"
Rens Hoekstra Open Atelierdagen Rens Hoekstra (5)
"Drie Zusters"
Cultuur blijft in Akkrum op de menukaart.
De laatste twee weekenden van september vormen voor schilderes Rens Hoekstra uit Akkrum traditioneel de opmaat naar het nieuwe kunstseizoen.
Tijdens haar Open Atelier dagen toont ze het werk dat het voorjaar en de zomer aan haar omvangrijke oeuvre is toegevoegd. Nog voor dat dit elders te zien is geweest.
Daarbij maakt Rens gebruik van de fraaie nieuwe expositieruimte naast haar atelier aan de Feansterdyk 27.

Rens vertelt graag over de mogelijkheden om (mits Corona dit toestaat) vanaf 4 oktober bij haar een cursus acrylschilderen te volgen of deel te nemen aan workshops.

Dit jaar valt deze expositie samen met de kunstroute Slach Troch Akkrum (met 40 werken in de openbare ruimte). Op 11 september is zij geopend in het kader van Kunstroute Noord tijdens de Cultuurplein week in de gemeente Heerenveen van 14:00-17:00 uur.
Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)
Afstand nemen

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"