favorietenVerwijder uit favorieten

Rens Hoekstra

Meer...
Expositie is afgelopen

Schilderijen Rens Hoekstra in Galerie De Burgerij te Vorden

Tentoonstelling 06-11-2016 t/m 11-12-2016 > Vorden
Rens Hoekstra Schilderijen Rens Hoekstra in Galerie De Burgerij te Vorden
Rens Hoekstra Schilderijen Rens Hoekstra in Galerie De Burgerij te Vorden (2)
Rens Hoekstra Schilderijen Rens Hoekstra in Galerie De Burgerij te Vorden (3)

Kom tussen 6 november en 11 december 2016 naar Galerie De Burgerij in het gezichtsbepalend gemeentelijk monument in het centrum van het acht kastelendorp Vorden (Gelderland) en maak kennis met de schilderijen van Rens Hoekstra.

Een dagje Vorden valt prima te combineren met een fiets of wandeltocht (bijvoorbeeld een deel van het Pieterpad) in de uitgestrekte bosrijke omgeving.

De Galerie biedt bed en breakfast.
Bel: 06 51112390

deburgerij.vorden@gmail.com


Rens Hoekstra maakt aansprekende en betaalbare acrylschilderijen.Figuratief en geabstraheerd en gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur. De forse penseelstreek geeft Rens' acrylschilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Voor meer informatie over de schilderijen, schildercursussen, schilderworkshops en exposities van Rens Hoekstra zie www.renshoekstra.nl

Rens Hoekstra

  • Schilderkunst

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)

Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.

Rens Hoekstra Akkrum (3)

Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"