favorietenVerwijder uit favorieten

Rens Hoekstra

Meer...
Expositie is afgelopen

Expositie leerlingen Rens Hoekstra

Tentoonstelling 23-04-2017 t/m 01-06-2017 > Goingarijp
Rens Hoekstra Expositie leerlingen Rens Hoekstra

Expositielocatie Bloemerstee Goingarijp

Voor de veertiende achtereenvolgende keer exposeren de leerlingen van schilderes Rens Hoekstra hun werk in de monumentale boerderij De Bloemerstee aan de Ballingbuer 14 in Goingarijp.

De feestelijke opening op deze eerste zondag na Pasen is een traditie geworden. Voor naar schatting 150 vrienden, familie en bekenden is de rondgang langs ruim vijftig tentoongestelde werken een feestje geworden waarmee het cursusseizoen passend wordt afgesloten. Onder genot van een hapje, een drankje en een goed gesprek met de exposanten en de muzikale omlijsting door pianist Johan Grijpstra, dit maal begeleid door Roy Portier op bas en Rutger Bandell op drums.

De tentoonstelling is nog te zien tot 9 juni a.s.

Rens Hoekstra

  • Schilderkunst

De Friese schilderes Rens Hoekstra maakt aansprekende schilderijen van landschappen, mensen en dieren in uiteenlopende contexten. Rens geeft schilderlessen en -workshops voor beginners en gevorderden, groepen en bedrijven in Akkrum en op locatie. Zij is een ervaren docent die haar vakkennis enthousiast en deskundig overdraagt op cursisten en daarbij oog houdt voor de sfeer in de groep. Haar schilderijen zijn figuratief en geabstraheerd en worden gekenmerkt door expressief kleurgebruik, licht en clair-obscur.

De forse penseelstreek geeft haar schilderijen dynamiek en monumentaliteit.

Rens: "Gelaagdheid en doorwerktheid spreken me aan. Ik vind het belangrijk dat je terug kunt zien welke worsteling ik heb doorgemaakt". Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. De inspiratie ontstaat door beelden uit de dagelijkse realiteit of uit eigen fantasie en heeft de lichaams- en gezichtsuitdrukking van mens en dier als thema. De figuren zijn herkenbaar in hun emotie en spreken daarom tot de verbeelding. De natuur in de landschappen ontstijgt de realiteit en geeft de beleving ervan weer.

Openingstijden

op afspraak

Rens Hoekstra Akkrum
Rens Hoekstra Akkrum (2)

Open Atelier van Rens Hoekstra elke laatste twee weekenden van september.

Rens Hoekstra Akkrum (3)

Aaisykje 40 x 160 cm olie op paneel

Stuur een bericht naar "Rens Hoekstra"