favorietenVerwijder uit favorieten

Vincent van GoghHuis

Meer...
Expositie is afgelopen

In de geest van Van Gogh

Tentoonstelling 02-07-2017 t/m 11-03-2018 > Zundert
Vincent van GoghHuis In de geest van Van Gogh

Het Vincent van GoghHuis in Zundert presenteert van 2 juli 2017 tot en met 11 maart 2018 de tentoonstelling In de geest van Van Gogh. Op deze expositie wordt een keuze getoond uit de collectie van het Kunstfonds Vincent van GoghHuis.

In de verzameling van het Kunstfonds zijn werken opgenomen van hedendaagse kunstenaars die in het Van GoghHuis hebben geëxposeerd of een tijdlang hebben gewerkt in het gastatelier bij de kosterswoning uit Van Goghs tijd. Deze kunstenaars hebben zich laten inspireren door de plek waar Vincent van Gogh werd geboren en opgroeide. Deze omgeving van het boerendorp met daaromheen uitgestrekte natuurgebieden is bepalend geweest voor de motieven die Vincent later in zijn briefschetsen, tekeningen en schilderijen uitwerkte. Dezelfde streek biedt nu nog altijd inspiratie aan kunstenaars om ‘in de geest van Van Gogh’ nieuwe werken te maken.

Op de tentoonstelling In de geest van Van Gogh zijn werken te zien van Reinoud van Vught, Koen Vermeule, Robert Zandvliet, Marc Mulders, Marlene Dumas, Emo Verkerk, Arnulf Rainer, Ossip Zadkine, Nel Aerts, Lieven Segers, Fred Bervoets, Salvo, Loek Grootjans, Ronny Delrue, Joris Geurts, Willem Weismann, Han Klinkhamer, Peter Kantelberg, Wiesje Peels & Steffen Maas, Margriet Smulders, Tadao Cern, Jorn van Leeuwen, Janus Metsaars, Pieter Laurens Mol en Paul den Hollander.

Vincent van GoghHuis

  • Schilderkunst
  • Multimedia

Het Vincent van GoghHuis is een levend kunstcentrum op de geboortegrond van één van de beroemdste kunstenaars uit de geschiedenis. Geen klassiek museum, maar een actieve belevingswereld, voor zowel kunstliefhebber als toerist. Met een prikkelende presentatie over het leven en werk van Vincent van Gogh en interactieve educatie.
De vaste presentatie 'Vincent van Gogh - De wortels van een meester' staat op zichzelf, maar vormt ook een opmaat voor de wisseltentoonstellingen. Het programma van die tentoonstellingen richt zich op kunstenaars van de 20e en 21e eeuw die zich lieten of laten inspireren door Vincent van Gogh.

Openingstijden

Woensdag tm vrijdag van 10 tot 17 uur Zaterdag + zondag van 12 tot 17 uur
(gesloten op nieuwjaarsdag, 1e paasdag, koningsdag, corsozondag en 1e kerstdag)

Toegangsprijzen: Volwassenen: €6,- 65+, CJP: €4,- 13-18 jr, Studentenkaart, CKV, Onderwijsgroep: €2,50 0-12 jr, 13-18 jr uit Zundert,CKV docenten, ICOM, Museumkaart, Vrienden Van Gogh & Zundert: Gratis

Vincent van GoghHuis Zundert

Stuur een bericht naar "Vincent van GoghHuis"